Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Puncstorta  recept
Puncstorta
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Praktikus

Mire jó a sajtreszelő 4 oldala?

A boltokban sokféle sajtreszelőt lehet ugyan kapni, de szinte minden háztartásban található egy négyoldalú reszelő. A négyoldalú reszelőnek azonban jó, ha két oldalát használjuk. Most eláruljuk, hogy mi mindenre jó ez a remek konyhai eszköz.

Kisebb aprító lyukak

Valószínű, hogy ezt az oldalt használod a leggyakrabban a sajtreszeléshez. Ez az oldal kiváló a kemény sajtok finom forgácsolásához, hogy megszórd vele a pizzát, vagy a melegszendvicset. A sajtreszelésen kívül használhatod csokireszelésre is ezt az oldalt, de kenyérmorzsákat is készíthetsz száraz, vagy pirított kenyérből.

Nagyobb aprító lyukak

Ez az a másik oldal, amelyet a legtöbbször használunk még. A nagyobb lyukakon is lereszelhetjük a sajtot, a kemény sajtok mellett a lágyakat is. Hogy utóbbi könnyebb legyen reszelni, nem árt, ha egy kicsit a fagyasztóba teszed. A nagylyukú reszelőt használjuk akkor is, ha almát vagy cukkinit reszelünk pitéhez, muffinhoz, süteményhez. Kiválóan hasznát vesszük tócsni készítéskor krumplireszelésre is, vagy, ha salátába répa-, vagy céklacsíkokat szeretnénk.

Durva lyukak

Ezt az oldalt sokan azért nem szeretik, mert nem egyszerű tisztítani. Pedig nagyon jó citromhéj, fokhagyma, szerecsendió reszelésre, sőt a megkeményedett barna cukrot is porrá apríthatod ezen az oldalon.

Szeletelő rések

Nem feltétlenül a legélesebbek ezek a szelető rések, de viszonylag kis mennyiségű élelmiszer reszelésére kiválóan alkalmasak. Használhatod uborkasaláta készítéshez, de szép sajtszeleket is vághatsz vele a saláta tetejére.

Az egész eszköz

Magát a teljes eszközt is tudod használni például sütéskor. Ha a reszelő alján van gumi, vagy szilikonszalag, azt távolítsd el, a reszelővel pedig tudsz formát szaggatni például kekszsütéskor.

5 DOLOG, AMIRE AZ ŐZGERINCFORMÁT HASZNÁLHATOD! >>>

MIRE JÓ A TOJÁSSZELETELŐ? 5 DOLOG, AMI MÉG BIZTOS ESZEDBE SEM JUTOTT - VIDEÓ! >>>

MIRE JÓ EGY MUFFINFORMA? 5 DOLOG, AMIRE HASZNÁLHATOD! >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.