Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Puncstorta  recept
Puncstorta
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Praktikus

Napi praktika: ezért hiba, ha a lefolyóban végzi a kukorica főzővize

Hiba, ha a lefolyóban végzi a kukorica főzővize /Fotó: Shutterstock
Nyakig gázolunk a kukoricaszezonban, ezért nem csoda, hogy ez a szezonális finomság gyakori visszatérő a nyár során. Grillezve és főzve is isteni, utóbbi esetben pedig a főzővíz is aranyat ér. Hogy miért? Most eláruljuk.

Kukoricafőzés után fazékban maradt víz szinte minden esetben a lefolyóban végzi. Nagy hiba, hiszen a kukorica főzővizében az aromák mellett a keményítő is megtalálható, így kiválóan felhasználható bizonyos szószok sűrítéséhez, emulgálásához. Ha legközelebb te is a kukorica főzővizével készíted, a tésztán is sokkal jobban megtapad, arról nem beszélve, hogy mennyei ízt kölcsönöz az ételnek - írja a The Daily Meal.

Hiba, ha a lefolyóban végzi a kukorica főzővize /Fotó: Shutterstock
Hiba, ha a lefolyóban végzi a kukorica főzővize /Fotó: Shutterstock

Használd parmezános vagy paradicsomos tészták szószához, de összességében bármelyik variációnál jól működik. Arra azért figyelj, hogy egyetlen evőkanálnyi bőven elég ebből a kiváló alapanyagból a tökéles ízhatás eléréséhez.

A LEGFINOMABB FŐTT KUKORICA

Hozzávalók:

  • 6 cső kukorica
  • víz

Elkészítés:

  1. A kukoricákról leszedjük a leveleket, és a kukoricahajat.
  2. A lábas aljára teszünk néhány zöld levelet, rátesszük a kukoricákat, majd néhány levéllel befedjük őket. Felöntjük vízzel, majd ízlés szerint megsózzuk.
  3. A forrástól számítva kb. 15 percig főzzük, majd a vízben hagyjuk kihűlni a kukoricákat.
  4. Ízlés szerint megsózva kínáljuk.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.