Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
A mikrohullámú sütő egy igazi jolly joker a háztartásban, hiszen egy gombnyomással pillanatok alatt felmelegszik benne az étel. Ehhez azonban be kell tartanunk egy fontos alapszabályt!

De mielőtt erre rátérnénk, érdemes tudni, hogy a mikrohullámú sütő elektromágneses energiája hőt hoz létre, amely az élelmiszer molekuláit mozgásra és nagyon gyors ütközésre kényszeríti. Ahhoz azonban, hogy az étel egyenletesen melegedjen át, egyenletes hőelosztásra van szükség, amit megakadályoz a sózás.

A só hatására nem tud egyenletesen átmelegedni az étel / Fotó: Shutterstock
A só hatására nem tud egyenletesen átmelegedni az étel / Fotó: Shutterstock

Ezért problémás

A só két alkotórésze, a nátrium és a klorid is hőenergiát hoz létre, azonban ez a reakció villámgyorsan megtörténik, ezért a sózott étel külső része hamarabb melegszik fel, mint a belseje.
Évtizedes kutatások tanulmányozták ezt a jelenséget, és a szakemberek arra a következtetésre jutottak, hogy mivel a megsózott ételek belseje nem melegszik át megfelelően, ezért könnyen előfordulhat, hogy nem pusztulnak el benne a kórokozó baktériumok, amelyek növelhetik a gyomorrontás kockázatát. Éppen ezért melegítés előtt soha ne sózd meg az ételt!

Ahogyan azt már mi is megírtuk, vannak olyan ételek, amelyeket egyáltalán nem szabad mikrohullámú sütőbe tenni. Ilyen például a keménytojás, a rizs vagy a főtt burgonya. Erről bővebben itt olvashatsz!

Forrás: The Daily Meal

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.