Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Minestrone recept
Minestrone
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Praktikus

Ha ezt teszed a pitetésztába, nemcsak finomabb, de szebb is lesz a végeredmény

A pite jellegzetes amerikai sütemény. Az őszi-téli időszakban nálunk is sokféle készül, az egyszerű – de nagyon finom – almástól a kicsit különlegesebb sütőtökösön át a fügésig. Ha azt szeretnéd, hogy még finomabb és még szebb legyen a pitetészta, eláruljuk, mit tegyél a tésztába.

A világ minden táján imádják a gyümölcsös, krémes pitéket, nincs ez másként nálunk sem. Ahhoz, hogy igazán finom, omlós legyen a tészta nem kell más, mint egy kevéske alkohol – ugye, erre nem gondoltál?

Egy kevés alkohol a tésztába, és még omlósabb lesz a pite / Fotó: Shutterstock
Egy kevés alkohol a tésztába, és még omlósabb lesz a pite / Fotó: Shutterstock

Ahhoz, hogy a pitetészta tökéletes legyen, fontosak az arányok. A pitetésztának is nevezett omlós gyúrt tészta fő alkotóelemei a liszt, a vaj és a porcukor. A cukrászok aranyszabálya szerint 3 rész liszthez 2 rész vaj és 1 rész cukor kell. A vajat ugyanannyi margarinnal vagy a vaj 80 százalékát kitevő zsírral helyettesítheted. Gluténmentes diéta esetén kukorica-, rizs- és mandulalisztet, illetve ezek keverékét használhatod. (Sós pitéknél hagyd el a cukrot, és tegyél 1 tk sót a tésztába. )

Ha a recept összeállítása során pár csepp alkoholt, whiskyt, rumot, esetleg pálinkát adsz a tésztához, könnyebben tudsz dolgozni vele. Az íze nem változik a tésztának, az állaga viszont igen – garantáltan jobb és finomabb lesz. Próbáld ki!

TIPP:

A kevés alkoholt csak óvatosan adagold a tésztához, mert előfordulhat, hogy picit ragadósabb lesz, mint máskor. Hűtés után azonban jól kezelhető lesz, könnyen tudsz vele dolgozni, a végeredmény pedig finom és látványos.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.