Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Praktikus

Ha ezt teszed a pitetésztába, nemcsak finomabb, de szebb is lesz a végeredmény

A pite jellegzetes amerikai sütemény. Az őszi-téli időszakban nálunk is sokféle készül, az egyszerű – de nagyon finom – almástól a kicsit különlegesebb sütőtökösön át a fügésig. Ha azt szeretnéd, hogy még finomabb és még szebb legyen a pitetészta, eláruljuk, mit tegyél a tésztába.

A világ minden táján imádják a gyümölcsös, krémes pitéket, nincs ez másként nálunk sem. Ahhoz, hogy igazán finom, omlós legyen a tészta nem kell más, mint egy kevéske alkohol – ugye, erre nem gondoltál?

Egy kevés alkohol a tésztába, és még omlósabb lesz a pite / Fotó: Shutterstock
Egy kevés alkohol a tésztába, és még omlósabb lesz a pite / Fotó: Shutterstock

Ahhoz, hogy a pitetészta tökéletes legyen, fontosak az arányok. A pitetésztának is nevezett omlós gyúrt tészta fő alkotóelemei a liszt, a vaj és a porcukor. A cukrászok aranyszabálya szerint 3 rész liszthez 2 rész vaj és 1 rész cukor kell. A vajat ugyanannyi margarinnal vagy a vaj 80 százalékát kitevő zsírral helyettesítheted. Gluténmentes diéta esetén kukorica-, rizs- és mandulalisztet, illetve ezek keverékét használhatod. (Sós pitéknél hagyd el a cukrot, és tegyél 1 tk sót a tésztába. )

Ha a recept összeállítása során pár csepp alkoholt, whiskyt, rumot, esetleg pálinkát adsz a tésztához, könnyebben tudsz dolgozni vele. Az íze nem változik a tésztának, az állaga viszont igen – garantáltan jobb és finomabb lesz. Próbáld ki!

TIPP:

A kevés alkoholt csak óvatosan adagold a tésztához, mert előfordulhat, hogy picit ragadósabb lesz, mint máskor. Hűtés után azonban jól kezelhető lesz, könnyen tudsz vele dolgozni, a végeredmény pedig finom és látványos.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.