Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Praktikus

Ha ezt teszed a pitetésztába, nemcsak finomabb, de szebb is lesz a végeredmény

A pite jellegzetes amerikai sütemény. Az őszi-téli időszakban nálunk is sokféle készül, az egyszerű – de nagyon finom – almástól a kicsit különlegesebb sütőtökösön át a fügésig. Ha azt szeretnéd, hogy még finomabb és még szebb legyen a pitetészta, eláruljuk, mit tegyél a tésztába.

A világ minden táján imádják a gyümölcsös, krémes pitéket, nincs ez másként nálunk sem. Ahhoz, hogy igazán finom, omlós legyen a tészta nem kell más, mint egy kevéske alkohol – ugye, erre nem gondoltál?

Egy kevés alkohol a tésztába, és még omlósabb lesz a pite / Fotó: Shutterstock
Egy kevés alkohol a tésztába, és még omlósabb lesz a pite / Fotó: Shutterstock

Ahhoz, hogy a pitetészta tökéletes legyen, fontosak az arányok. A pitetésztának is nevezett omlós gyúrt tészta fő alkotóelemei a liszt, a vaj és a porcukor. A cukrászok aranyszabálya szerint 3 rész liszthez 2 rész vaj és 1 rész cukor kell. A vajat ugyanannyi margarinnal vagy a vaj 80 százalékát kitevő zsírral helyettesítheted. Gluténmentes diéta esetén kukorica-, rizs- és mandulalisztet, illetve ezek keverékét használhatod. (Sós pitéknél hagyd el a cukrot, és tegyél 1 tk sót a tésztába. )

Ha a recept összeállítása során pár csepp alkoholt, whiskyt, rumot, esetleg pálinkát adsz a tésztához, könnyebben tudsz dolgozni vele. Az íze nem változik a tésztának, az állaga viszont igen – garantáltan jobb és finomabb lesz. Próbáld ki!

TIPP:

A kevés alkoholt csak óvatosan adagold a tésztához, mert előfordulhat, hogy picit ragadósabb lesz, mint máskor. Hűtés után azonban jól kezelhető lesz, könnyen tudsz vele dolgozni, a végeredmény pedig finom és látványos.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.