Babgulyás
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus stíriai metélt
Kapros tökfőzelék virslivel
Tárkonyos csirkeraguleves
Zsemlegombóc
Dödölle - az eredeti recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus kuglóf
Csupacsokis brownie
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Hagymás rostélyos
Tojásos nokedli fejes salátával
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Káposztás tészta egyszerűen
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Praktikus

Sütőedény-kisokos: miben süssük a süteményeket?

sütőedény
Egyre szélesebb a kínálat sütőedényekből. Összegyűjtöttük, melyik alapanyagnak milyen előnyei és hátrányai vannak!

Szilikon

Előnye: Minden elképzelhető formában és méretben kapható. Mosogatógépbe tehető, és könnyű a tárolása, mert összehajtható. Kis méretű, valamint részletgazdag süteményekhez ideális, nem tapad bele a tészta. Hosszú élettartamú, és mivel cink-, illetve nikkelmentes, a fémallergiások is használhatják.

Hátránya: A rugalmasságnak hátulütője is van: miután megtöltötted folyékony tésztával, a nagyobb formát elég nehéz betenni a sütőbe.

Zománcozott

Előnye: Belül könnyen felmelegedő fém, rajta sima zománcbevonat – az ilyen formában egyenletesen sül a sütemény, és általában könnyen ki is emelhető, borítható belőle. A zománcbevonat strapabíró, nehezen karcolódik meg.

Hátránya: A minőségi darabok, bár hosszú ideig használhatók, bizony sokba kerülnek.

Tapadásmentes bevonattal ellátott

Előnye: Egészen olcsó változatokban is kapható. Gyorsan és egyenletesen sül benne a sütemény. Ha alaposan kikened zsiradékkal, nincs is más teendőd: tésztát bele, majd a sütőbe vele!

Hátránya: Csak kézzel tisztítható. Az ételmaradék eltávolításához olykor be is kell áztatni, ugyanis nagyon sérülékeny a bevonata. A karcos darabot sajnos ki kell dobni, mert mérgező anyagok kerülhetnek belőle az ételbe.

Hőálló üveg

Előnye: Egyáltalán nem veszi át az ízeket, és semmiféle mérgező anyagot nem tartalmaz, ezért is ideális az allergiások számára. Higiénikus, könnyen kezelhető, mosogatógépben tisztítható. Látható benne a sütési folyamat, ami főleg élesztős tészták készítéskor előnyös. Parféhoz is használható, mert a fagyasztóba is betehető.

Hátránya: Az üveg rosszabb hővezető képessége miatt a sütési idő növekedhet. Nem bírja a nagy hőmérséklet-különbséget: ha melegen kerül be a hűtőbe, elrepedhet.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.