Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Puncstorta  recept
Puncstorta
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Praktikus

Sütőedény-kisokos: miben süssük a süteményeket?

sütőedény
Egyre szélesebb a kínálat sütőedényekből. Összegyűjtöttük, melyik alapanyagnak milyen előnyei és hátrányai vannak!

Szilikon

Előnye: Minden elképzelhető formában és méretben kapható. Mosogatógépbe tehető, és könnyű a tárolása, mert összehajtható. Kis méretű, valamint részletgazdag süteményekhez ideális, nem tapad bele a tészta. Hosszú élettartamú, és mivel cink-, illetve nikkelmentes, a fémallergiások is használhatják.

Hátránya: A rugalmasságnak hátulütője is van: miután megtöltötted folyékony tésztával, a nagyobb formát elég nehéz betenni a sütőbe.

Zománcozott

Előnye: Belül könnyen felmelegedő fém, rajta sima zománcbevonat – az ilyen formában egyenletesen sül a sütemény, és általában könnyen ki is emelhető, borítható belőle. A zománcbevonat strapabíró, nehezen karcolódik meg.

Hátránya: A minőségi darabok, bár hosszú ideig használhatók, bizony sokba kerülnek.

Tapadásmentes bevonattal ellátott

Előnye: Egészen olcsó változatokban is kapható. Gyorsan és egyenletesen sül benne a sütemény. Ha alaposan kikened zsiradékkal, nincs is más teendőd: tésztát bele, majd a sütőbe vele!

Hátránya: Csak kézzel tisztítható. Az ételmaradék eltávolításához olykor be is kell áztatni, ugyanis nagyon sérülékeny a bevonata. A karcos darabot sajnos ki kell dobni, mert mérgező anyagok kerülhetnek belőle az ételbe.

Hőálló üveg

Előnye: Egyáltalán nem veszi át az ízeket, és semmiféle mérgező anyagot nem tartalmaz, ezért is ideális az allergiások számára. Higiénikus, könnyen kezelhető, mosogatógépben tisztítható. Látható benne a sütési folyamat, ami főleg élesztős tészták készítéskor előnyös. Parféhoz is használható, mert a fagyasztóba is betehető.

Hátránya: Az üveg rosszabb hővezető képessége miatt a sütési idő növekedhet. Nem bírja a nagy hőmérséklet-különbséget: ha melegen kerül be a hűtőbe, elrepedhet.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.