Mákos guba
Tárkonyos csirkeraguleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kapros tökfőzelék virslivel
Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus grízgaluska leves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Körömpörkölt csülökkel
Vadas marha
Kijevi csirkemell rizibizivel
Finomfőzelék
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus kuglóf
Farsangi szalagos fánk
Káposztás tészta egyszerűen
Mézes-mustáros csirkemell
Babgulyás
Hagymás rostélyos
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus stíriai metélt
Praktikus

Így lesz szuper finom a burgonyakrémleves: ez a titkos hozzávaló!

A krémleveseket soha nem unjuk meg! Élvezzük, ahogy hideg időben a fűszeres, forró krém átmelegít, nyáron pedig a gyümölcsös, hűs variációk segítenek, hogy elviseljük a hőséget, és közben jól is lakjunk. A burgonyakrémleves örök kedvenc, amit egy egyszerű hozzávalóval még ízletesebbé, még tartalmasabbá tehetünk.

Ilyenkor, március elején, már hajlamosak vagyunk elhinni, hogy végleg vége a rossz időnek, és bizony gyakran bedőlünk a csalóka napsugaraknak. A hajnalok és az esték azonban még hűvösek lehetnek, és ilyenkor szuper ötlet egy tányér forró krémleves, ami laktat, és ami felmelegít. A burgonyakrémleves sokak kedvence, többféle módon készíthetjük. Ha azt szeretnéd, hogy még krémesebb és ettől persze még finomabb legyen a végeredmény, szükség lesz egy egyszerű hozzávalóra – ez pedig nem más, mint a sajt.

Egy finom sajt lágyítani fogja a leves ízét, és még krémesebbé teszi. A végeredmény bársonyos, finom, enyhén diós ízű leves lesz – próbáld ki!

A burgonyakrémleves hozzávalói:

  • 50 dkg burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg reszelt sajt (ízlés szerint lehet füstölt is)
  • 1 ek liszt
  • 1/2 ek petrezselyem
  • csipetnyi őrölt bors
Hűvös estékre jó választás a sajtos burgonyakrémleves
Hűvös estékre jó választás a sajtos burgonyakrémleves

Elkészítése:

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen áttörjük.
  2. Hozzáadjuk a vajat, a reszelt sajtot, a lisztet, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összedolgozzuk. Állandóan kevergetve felengedjük 1,2 l vízzel.
  3. Robotgéppel krémszerűre keverjük, ha szükséges, kevés vízzel hígíthatjuk. Lefedve még kb. 10 percig kis lángon főzzük.
  4. A végén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.