Hagymás rostélyos
Klasszikus stíriai metélt
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus grízgaluska leves
Klasszikus kuglóf
Tárkonyos csirkeraguleves
Epres blondie
Rakott zöldbab darált hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Dödölle - az eredeti recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Babgulyás
Dubarry-csirkemell
Vadas marha
A legfinomabb sütőtökkrémleves
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kapros tökfőzelék virslivel
Praktikus

5 tojásos trükk, amit mindenkinek ismernie kell

tojás
A tojás remek fehérjeforrás, finom, tápláló és sokféle étel készíthető belőle. Ha pedig néhány trükköt is ismerünk, akkor még könnyebb dolgunk lesz a tojással a konyhában.

1. Így ellenőrizd, hogy jó-e még

Fontos tudni, hogy jó-e még a tojás, amit használni készülsz. Ezt pedig nagyon egyszerűen leellenőrizheted. Tölts vizet egy tálba és rakd bele a tojásokat. Amelyik feljön a víz tetejére az már öreg, ne használd. A tál alján lévők használhatóak, amelyik fekszik, az a legfrissebb.

2. Így válaszd szét

Bizonyos ételek elkészítéséhez szükség van arra, hogy szétválaszd a tojás sárgáját és a fehérjét. Ezt is nagyon egyszerűen megteheted, csak egy műanyag flakonra lesz hozzá szükséged. Szippantsd be a szájával a feltört tojás sárgáját és rakd át egy másik tálkába. Ha nincs kéznél flakon, akkor egy tölcsér is jól jöhet. Rakd a tölcsért egy pohár fölé, törd fel a tojást és csurgasd bele felülről, a fehérje a pohárig folyik majd, a sárgája a tölcsérben marad.

3. Így hámozd meg könnyedén

Ha főt tojást készítesz, meggyűlhet a bajod a hámozással, de szerencsére erre is vannak módszerek, amik segíthetnek. Miután megfőzted a tojást rakd egy pohárba, tölts rá vizet, takard le a pohár száját a tenyereddel vagy egy kistányérral, és rázd össze. Utána már könnyen leszedheted a megtöredezett héjat.
Az is segíthet, ha egy karika citromot is raksz a vízbe, amikor főzöd a tojást, utána sokkal könnyebben le fog jönni a héja.

4. Így formázd

Feldobnád egy kicsit az étkezést és például szív alakú tükörtojást készítenél a szerelmednek vagy a gyerekeknek? Többféleképpen is megteheted. Ha vannak sütőformáid, helyezd a választott formát a serpenyőbe és abba üsd bele a tojást, amikor kész, csak le kell szedned róla. Maga a keret is lehet ehető, például, ha egy szelet paprikába ütöd a tojást, virágforma lesz a végeredmény. Vagy cakkozz be egy virslit, csinálj belőle kör vagy szív alakú formát úgy, hogy egy fogpiszkálóval összetűzöd a végét. Egy sütőformával kivághatod egy szelet toast kenyér közepét is, oda is kerülhet a tojás. Egyszerű és nagyszerű reggeli vagy uzsonna lesz belőle.

5. Így készíts mini tükörtojás

Ha valami különlegesre vágysz, készíthetsz mini tükörtojást is. Ehhez le kell fagyasztanod a tojást. Ha ez megvan, rakd meleg vízbe pár másodpercre, hogy fel tudd törni. Miután meghámoztad, érdekes látvány lesz az összefagyott tojás, szeleteld fel és rakd a serpenyőbe és készülhetnek is a tükörtojáskák.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.