Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A tortilla népszerűsége óriási: többféle ízben és formában kapható, sokáig eláll, zsírszegény és változatosan felhasználható, nem mellesleg a mélyhűtést is jól tűri. A számlájára írandó még, hogy gyorsan és egyszerűen lehet szuperízletes fogásokat készíteni belőle. Íme 3 tipp a felhasználására.
1. Burrito

A leggyakoribb tortilla a kukorica és a búzalisztes tortilla, utóbbiból készül például a burrito, Mexikó jellegzetes étele, mely lisztes tortillába betekert hús, párolt zöldség, sajt, tejföl, öntetek változatával. Rizzsel és babpürével is szokták tölteni, de mindenki ízlése szerint pakolhatja. Mindössze egy dolgot kell megtanulni: úgy feltekerni, hogy a töltelék ne potyogjon ki belőle.


2. Quesadilla

A villámgyors quesadilla úgy készül, hogy két búza- vagy kukoricalisztből készült tortilla közé kell tenni a tölteléket, megsütni mindkét felét, majd negyedekre vágva lehet kínálni. a leggyakrabban sajttal töltik, de gyakori a hússal, gombával vagy főtt zöldséggel töltött quesadilla is.

3. Enchilada

Ebben az esetben a kukoricalisztből készült tortillákat megtöltjük, majd feltekerjük, mint a palacsintát, és alaposan meglocsoljuk valamilyen (általában chilis) szósszal. Sok esetben kerül még rá sajt is, sőt még össze is lehet sütni. A töltelék lehet valamilyen hús, amihez bab, sajt, krumpli vagy zöldség társul.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.