Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
A tortilla népszerűsége óriási: többféle ízben és formában kapható, sokáig eláll, zsírszegény és változatosan felhasználható, nem mellesleg a mélyhűtést is jól tűri. A számlájára írandó még, hogy gyorsan és egyszerűen lehet szuperízletes fogásokat készíteni belőle. Íme 3 tipp a felhasználására.
1. Burrito

A leggyakoribb tortilla a kukorica és a búzalisztes tortilla, utóbbiból készül például a burrito, Mexikó jellegzetes étele, mely lisztes tortillába betekert hús, párolt zöldség, sajt, tejföl, öntetek változatával. Rizzsel és babpürével is szokták tölteni, de mindenki ízlése szerint pakolhatja. Mindössze egy dolgot kell megtanulni: úgy feltekerni, hogy a töltelék ne potyogjon ki belőle.


2. Quesadilla

A villámgyors quesadilla úgy készül, hogy két búza- vagy kukoricalisztből készült tortilla közé kell tenni a tölteléket, megsütni mindkét felét, majd negyedekre vágva lehet kínálni. a leggyakrabban sajttal töltik, de gyakori a hússal, gombával vagy főtt zöldséggel töltött quesadilla is.

3. Enchilada

Ebben az esetben a kukoricalisztből készült tortillákat megtöltjük, majd feltekerjük, mint a palacsintát, és alaposan meglocsoljuk valamilyen (általában chilis) szósszal. Sok esetben kerül még rá sajt is, sőt még össze is lehet sütni. A töltelék lehet valamilyen hús, amihez bab, sajt, krumpli vagy zöldség társul.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.