Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Puncstorta  recept
Puncstorta
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
A tortilla népszerűsége óriási: többféle ízben és formában kapható, sokáig eláll, zsírszegény és változatosan felhasználható, nem mellesleg a mélyhűtést is jól tűri. A számlájára írandó még, hogy gyorsan és egyszerűen lehet szuperízletes fogásokat készíteni belőle. Íme 3 tipp a felhasználására.
1. Burrito

A leggyakoribb tortilla a kukorica és a búzalisztes tortilla, utóbbiból készül például a burrito, Mexikó jellegzetes étele, mely lisztes tortillába betekert hús, párolt zöldség, sajt, tejföl, öntetek változatával. Rizzsel és babpürével is szokták tölteni, de mindenki ízlése szerint pakolhatja. Mindössze egy dolgot kell megtanulni: úgy feltekerni, hogy a töltelék ne potyogjon ki belőle.


2. Quesadilla

A villámgyors quesadilla úgy készül, hogy két búza- vagy kukoricalisztből készült tortilla közé kell tenni a tölteléket, megsütni mindkét felét, majd negyedekre vágva lehet kínálni. a leggyakrabban sajttal töltik, de gyakori a hússal, gombával vagy főtt zöldséggel töltött quesadilla is.

3. Enchilada

Ebben az esetben a kukoricalisztből készült tortillákat megtöltjük, majd feltekerjük, mint a palacsintát, és alaposan meglocsoljuk valamilyen (általában chilis) szósszal. Sok esetben kerül még rá sajt is, sőt még össze is lehet sütni. A töltelék lehet valamilyen hús, amihez bab, sajt, krumpli vagy zöldség társul.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.