Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Minestrone recept
Minestrone
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Nincs annál bosszantóbb, mint amikor főzés közben jövünk rá, hogy kifogytunk valamiből, amire S.O.S. szükségünk lenne, és már nincs időnk boltba szaladgálni. Ilyenkor jönnek jól a különféle pótlékok és helyettesítők – a zsemlemorzsa esetében például egy igen meglepő, szemétre való hulladék menthet meg bennünket: a krumpli héja. Máris mondjuk, hogyan!

Ki az, aki krumplipucolás után még kidobja a héjat? Reméljük, egyre kevesebben, hiszen arról már értekeztünk, hogy példul milyen isteni csipszet lehet készíteni a komposztálásra váról hulladékból. Most a burgonyahéj újrahasznosításának újabb zseniális lehetőségét villantjuk meg: bemutatjuk mint tökéletes zsemlemorzsa-helyettesítőt!

Bemutatjuk a tökéletes zsemlemorzsa-helyettesítőt: íme a krumplihéj! (Fotó: Shutterstock)
Bemutatjuk a tökéletes zsemlemorzsa-helyettesítőt: íme a krumplihéj! (Fotó: Shutterstock)

ÍGy készíts zsemlemorzsa-helyettesítőt krumplihéjból!

Az első és legfontosabb lépés, hogy a krumplit jól megmossuk-megsikáljuk, mielőtt meghámozzuk. Ha ezzel megvagyunk, itassuk le róla a lehető legtöbb nedvességet. Tegyük a héjdarabkákat egy turmixgépbe, és óvatosan, nehogy nyúlós, ragacsos péppé aprítsuk, addig pörgessük a gépet, amíg a keverék olyan morzsás lesz, mint a zabpehely – és készen is van! Ha panírozásra nem is alkalmas – arra van más ötletünk – húsgombócokhoz, fasírthoz, zöldségpogácsához vagy más olyan, zsemlemorzsát használó receptekhez tökéletes, ahol azt tömörítésre, a jobb formázhatóság elérésére használják. Arra figyeljünk, hogy a krumplihéjmixet csak fokozatosan adagoljuk, mivel ez az összetevő nem feltétlenül helyettesíti egy az egyben a zsemlemorzsát minden receptben.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.