Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Puncstorta  recept
Puncstorta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mákos guba  recept
Mákos guba
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Nincs annál bosszantóbb, mint amikor főzés közben jövünk rá, hogy kifogytunk valamiből, amire S.O.S. szükségünk lenne, és már nincs időnk boltba szaladgálni. Ilyenkor jönnek jól a különféle pótlékok és helyettesítők – a zsemlemorzsa esetében például egy igen meglepő, szemétre való hulladék menthet meg bennünket: a krumpli héja. Máris mondjuk, hogyan!

Ki az, aki krumplipucolás után még kidobja a héjat? Reméljük, egyre kevesebben, hiszen arról már értekeztünk, hogy példul milyen isteni csipszet lehet készíteni a komposztálásra váról hulladékból. Most a burgonyahéj újrahasznosításának újabb zseniális lehetőségét villantjuk meg: bemutatjuk mint tökéletes zsemlemorzsa-helyettesítőt!

Bemutatjuk a tökéletes zsemlemorzsa-helyettesítőt: íme a krumplihéj! (Fotó: Shutterstock)
Bemutatjuk a tökéletes zsemlemorzsa-helyettesítőt: íme a krumplihéj! (Fotó: Shutterstock)

ÍGy készíts zsemlemorzsa-helyettesítőt krumplihéjból!

Az első és legfontosabb lépés, hogy a krumplit jól megmossuk-megsikáljuk, mielőtt meghámozzuk. Ha ezzel megvagyunk, itassuk le róla a lehető legtöbb nedvességet. Tegyük a héjdarabkákat egy turmixgépbe, és óvatosan, nehogy nyúlós, ragacsos péppé aprítsuk, addig pörgessük a gépet, amíg a keverék olyan morzsás lesz, mint a zabpehely – és készen is van! Ha panírozásra nem is alkalmas – arra van más ötletünk – húsgombócokhoz, fasírthoz, zöldségpogácsához vagy más olyan, zsemlemorzsát használó receptekhez tökéletes, ahol azt tömörítésre, a jobb formázhatóság elérésére használják. Arra figyeljünk, hogy a krumplihéjmixet csak fokozatosan adagoljuk, mivel ez az összetevő nem feltétlenül helyettesíti egy az egyben a zsemlemorzsát minden receptben.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.