Ki az, aki krumplipucolás után még kidobja a héjat? Reméljük, egyre kevesebben, hiszen arról már értekeztünk, hogy példul milyen isteni csipszet lehet készíteni a komposztálásra váról hulladékból. Most a burgonyahéj újrahasznosításának újabb zseniális lehetőségét villantjuk meg: bemutatjuk mint tökéletes zsemlemorzsa-helyettesítőt!
Az első és legfontosabb lépés, hogy a krumplit jól megmossuk-megsikáljuk, mielőtt meghámozzuk. Ha ezzel megvagyunk, itassuk le róla a lehető legtöbb nedvességet. Tegyük a héjdarabkákat egy turmixgépbe, és óvatosan, nehogy nyúlós, ragacsos péppé aprítsuk, addig pörgessük a gépet, amíg a keverék olyan morzsás lesz, mint a zabpehely – és készen is van! Ha panírozásra nem is alkalmas – arra van más ötletünk – húsgombócokhoz, fasírthoz, zöldségpogácsához vagy más olyan, zsemlemorzsát használó receptekhez tökéletes, ahol azt tömörítésre, a jobb formázhatóság elérésére használják. Arra figyeljünk, hogy a krumplihéjmixet csak fokozatosan adagoljuk, mivel ez az összetevő nem feltétlenül helyettesíti egy az egyben a zsemlemorzsát minden receptben.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.