A hagyományos fasírt elkészítéséhez tényleg csak pár hozzávalóra van szükség. Az ízlésünknek megfelelő darált húst keverjük össze apróra vágott lila hagymával, zúzott fokhagymával, tojással, tejbe vagy vízbe áztatott zsemlével és szórjuk meg sóval, fekete borssal, fűszerpaprikával és már el is készült. Megbolondíthatjuk őrölt köménnyel, petrezselyemmel, cayenne-i borssal vagy akár egy igazán különleges összetevővel is!
A fasírt készítése során a darált húshoz a só, bors és fűszerpaprika mellett keverj egy kicsi őrölt szerecsendiót is. Ezt a pikáns fűszert sokan általában csak a lasagne, pontosabban az ahhoz szükséges besamel elkészítése során használják, de van, aki szerecsendióval dobja fel a klasszikus krumplipürét is.
Nos, ez a dió ízére emlékeztető fűszer remekül használható a fasírtok készítéséhez is. Vigyázat, nem kell belőle sok, fél kiló darált húsból készült fasírt esetében elegendő egyetlen késhegynyi szerecsendió, ugyanis nagy mennyiségben igazán domináns lesz, illetve akár hallucinációt is okozhat – olvasható a Daily Meal cikkében.
Borítókép: Mindmegette
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.