Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Praktikus

Ezt a fűszert keverd a fasírtba és olyan finom lesz, mint még soha

Minden családnak megvan a maga legjobb fasírt receptje. Egyesek igazán fokhagymásan, mások jó paprikásan szeretik, de vannak, akik a kevésbé intenzív, egyszerűbb ízesítést, vagy az olaszosan friss fűszerezésű húsgolyót kedvelik. Bárhogy is készíted, van egy fűszer, amit ha beledolgozol a darált húsba, mennyei finom lesz a végeredmény!

A hagyományos fasírt elkészítéséhez tényleg csak pár hozzávalóra van szükség. Az ízlésünknek megfelelő darált húst keverjük össze apróra vágott lila hagymával, zúzott fokhagymával, tojással, tejbe vagy vízbe áztatott zsemlével és szórjuk meg sóval, fekete borssal, fűszerpaprikával és már el is készült. Megbolondíthatjuk őrölt köménnyel, petrezselyemmel, cayenne-i borssal vagy akár egy igazán különleges összetevővel is!

Ettől a fűszertől lesz igazán finom a fasírt /Fotó: Mindmegette
Ettől a fűszertől lesz igazán finom a fasírt /Fotó: Mindmegette

Ezt tedd a fasírtba és mennyeien finom lesz a végeredmény!

A fasírt készítése során a darált húshoz a só, bors és fűszerpaprika mellett keverj egy kicsi őrölt szerecsendiót is. Ezt a pikáns fűszert sokan általában csak a lasagne, pontosabban az ahhoz szükséges besamel elkészítése során használják, de van, aki szerecsendióval dobja fel a klasszikus krumplipürét is.

Nos, ez a dió ízére emlékeztető fűszer remekül használható a fasírtok készítéséhez is. Vigyázat, nem kell belőle sok, fél kiló darált húsból készült fasírt esetében elegendő egyetlen késhegynyi szerecsendió, ugyanis nagy mennyiségben igazán domináns lesz, illetve akár hallucinációt is okozhat – olvasható a Daily Meal cikkében.

Borítókép: Mindmegette

Ajánljuk még:

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (3)

LegfrissebbTörlés
M

Mazsola12

2024. 09. 23. | 14:02
Jó ötlet, megpróbálom!
I

izomen

2024. 09. 23. | 13:54 • Szerkesztve
mindenképp tesztelem! a fasírt a kedvencem!
S

sara11

2024. 09. 23. | 13:50
Jól hangzik, kipróbálom majd!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.