Mákos guba  recept
Mákos guba
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Praktikus

Így lesz omlós és szaftos a sült csirkemell

Így lesz omlós és szaftos a sült csirkemell
A csirkemell jó választás akár vasárnapi ebédnek, akár hétköznapi vacsorának, viszonylag olcsó és sokféleképpen elkészíthető. A roston sült csirkemell az egyik legegyszerűbb választás, ha gyors ételt szeretnénk, ám nem mindig sikerül tökéletesre elkészíteni. Ha megfogadod tanácsainkat, akkor omlós és szaftos marad a hús.

A csirkemell az egyik legkedveltebb alapanyag. Amellett, hogy beleillik a diétás étrendben, sokan azért is szeretik, mert gyorsan kész van. Ám bizonyára mindenkivel előfordult már, hogy nem sikerült omlós, szaftos csirkemellet sütnie. A hús kiszáradt, vagy éppen rágós maradt a közepe. Pedig egyáltalán nem nagy ördöngősség ízletes csirkemellet készíteni.

Hozzávalók:

2 db kicsontozozott, bőr nélküli csirkemellfilé
2 ek olívaolaj

bors
vaj
1 db citrom leve

1.

Első lépésként melegíts fel egy serpenyőt, a sütőt pedig kapcsold be és melegítsd elő 150 fokra. Amíg az edény melegszik, addig a csirkemellről itasd fel a felesleges nedvességet, klopfolni nem szükséges. A filék mindkét oldalát óvatosan locsold meg az olívaolajjal, majd sózd, borsozd.

2.

Ha a serpenyő tűzforró, akkor helyezd bele a csirkemell darabokat és oldalanként 3-3 percig süsd, amíg kérget nem kap mindkét fele. A húst ne villára szúrva fordítsd meg, használj inkább csipeszt.

3.

Miután a csirkemell szép piros kérget kapott serpenyőstől tedd be a sütőbe és 15 percig süsd.

4.

A sütőből vedd ki a serpenyőt, és tegyél bele kb 5 dkg vajat, és amikor a vaj elolvadt locsold meg vele és a kifacsart citromlével a filéket. 2-3 perc pihentetés után szeletelheted is az omlós, szaftos húst.

Fűszerezés, páC

A só és a bors mellett bármilyen fűszert használhatsz. A serpenyőben megszórhatod a húst friss rozmaringgal, kakukkfűvel, vagy csilivel, tehetsz rá zúzott fokhagymát is. Készíthetsz pácot is. Arra viszont figyelj, hogy a hús legalább 30-60 percet álljon a pácban.

Köret

A csirkemellet azért is szeretjük, mert bármilyen köret illik hozzá. A roston sült húst tálhatod rizzsel, krumplival, salátával, vagy az egészségesebbnek számító kölessel, bulgurral, quinoával.

6 HIBA, AMIT ELKÖVETSZ CSIRKEHÚS SÜTÉSE KÖZBEN >>>

7 RECEPT CSIRKEMELLBŐL, AMIBŐL MINDENKI REPETÁZIK >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.