Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Promóció

Krémesebb karácsonyi fogások

Minden családban megvan az az ünnepi menüsor, ami évek vagy akár évtizedek óta a feldíszített asztalra kerül. Nagymamák és anyukák régi, megörökölt receptjei alapján készülnek a hagyományos fogások, amiket talán csak évente egyszer, szenteste eszünk.

A jól megszokott ízeket azonban érdemes néha felpezsdíteni. A krémsajt például olyan különleges ízt ad az ételeknek és a süteményeknek, amit mindenképpen érdemes kipróbálni. Tejtermékek, vaj és margarin is könnyen helyettesíthetők vele, de ki gondolta volna, hogy levesek, sült és főtt ételek, valamint sütemények esetében is megállja a helyét? Csak egy aprócska csavar és a nagyi se fogja érteni, hogy a klasszikus családi recept hogyan lehet minden eddiginél finomabb.

Az ünnepek alkalmával sokan készítenek bejglit. Ilyenkor a tészta összeállítása a kezdő konyhatündéreknek sem okoz problémát, de a megfelelő töltelék elkészítése már sokaknak nem sikerül. Gyakran elkövetjük azt a hibát, hogy nem figyelünk a megfelelő arányokra vagy túl száraz tölteléket készítünk.

A Philadelphia natúr vagy habosított krémsajtja megkönnyíti a dolgunkat, és akár 15 perc alatt össze tudjuk dobni vele a tökéletes tölteléket. Ahhoz, hogy a bejgliben a tészta és a töltelék aránya megfelelő legyen fontos, hogy ugyanannyi tölteléket készítsünk, mint amilyen súlyú tésztát kevertünk be.

Bejgli

Négy rúd bejglihez elsőként készítsünk cukorszirupot 600 g kristálycukorból és 4 dl vízből. Öntsük rá a darált dióra vagy mákra, keverjük el és hagyjuk, hogy a töltelék magába szívja. Ízlés szerint tehetünk bele mazsolát, amit ilyenkor már érdemes a cukorszirupban megfőzni. A még teljesebb íz kedvéért keverhetünk a masszához 2 evőkanál baracklekvárt is. A kész krémet hagyjuk kihűlni. Ezalatt 125 g natúr, Philadelphia sajtkrémet két evőkanál porcukorral és egy tojás sárgájával keverjünk ki. A masszát végül a főzött és kihűlt töltelékhez adjuk hozzá. A feltekeréskor figyeljünk, mert a megszokottnál lágyabb töltelékkel kell dolgoznunk.

+ 1 tipp: Egy kis krémsajttal a töltött káposzta is krémesebb és lágyabb lehet. Ha a töltelékbe a megszokott rizs és hús kombináció mellé egy kis natúr Philadelphia sajtkrémet keverünk, elkerülhetjük, hogy a töltelék száraz legyen.

+ 1 tipp: Egy kis krémsajttal a töltött káposzta is krémesebb és lágyabb lehet. Ha a töltelékbe a megszokott rizs és hús kombináció mellé egy kis natúr Philadelphia sajtkrémet keverünk, elkerülhetjük, hogy a töltelék száraz legyen.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.