A jól megszokott ízeket azonban érdemes néha felpezsdíteni. A krémsajt például olyan különleges ízt ad az ételeknek és a süteményeknek, amit mindenképpen érdemes kipróbálni. Tejtermékek, vaj és margarin is könnyen helyettesíthetők vele, de ki gondolta volna, hogy levesek, sült és főtt ételek, valamint sütemények esetében is megállja a helyét? Csak egy aprócska csavar és a nagyi se fogja érteni, hogy a klasszikus családi recept hogyan lehet minden eddiginél finomabb.
Az ünnepek alkalmával sokan készítenek bejglit. Ilyenkor a tészta összeállítása a kezdő konyhatündéreknek sem okoz problémát, de a megfelelő töltelék elkészítése már sokaknak nem sikerül. Gyakran elkövetjük azt a hibát, hogy nem figyelünk a megfelelő arányokra vagy túl száraz tölteléket készítünk.
A Philadelphia natúr vagy habosított krémsajtja megkönnyíti a dolgunkat, és akár 15 perc alatt össze tudjuk dobni vele a tökéletes tölteléket. Ahhoz, hogy a bejgliben a tészta és a töltelék aránya megfelelő legyen fontos, hogy ugyanannyi tölteléket készítsünk, mint amilyen súlyú tésztát kevertünk be.
Bejgli
Négy rúd bejglihez elsőként készítsünk cukorszirupot 600 g kristálycukorból és 4 dl vízből. Öntsük rá a darált dióra vagy mákra, keverjük el és hagyjuk, hogy a töltelék magába szívja. Ízlés szerint tehetünk bele mazsolát, amit ilyenkor már érdemes a cukorszirupban megfőzni. A még teljesebb íz kedvéért keverhetünk a masszához 2 evőkanál baracklekvárt is. A kész krémet hagyjuk kihűlni. Ezalatt 125 g natúr, Philadelphia sajtkrémet két evőkanál porcukorral és egy tojás sárgájával keverjünk ki. A masszát végül a főzött és kihűlt töltelékhez adjuk hozzá. A feltekeréskor figyeljünk, mert a megszokottnál lágyabb töltelékkel kell dolgoznunk.
+ 1 tipp: Egy kis krémsajttal a töltött káposzta is krémesebb és lágyabb lehet. Ha a töltelékbe a megszokott rizs és hús kombináció mellé egy kis natúr Philadelphia sajtkrémet keverünk, elkerülhetjük, hogy a töltelék száraz legyen.
+ 1 tipp: Egy kis krémsajttal a töltött káposzta is krémesebb és lágyabb lehet. Ha a töltelékbe a megszokott rizs és hús kombináció mellé egy kis natúr Philadelphia sajtkrémet keverünk, elkerülhetjük, hogy a töltelék száraz legyen.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.