Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Vadas marha
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus kuglóf
Csupacsokis brownie
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Farsangi szalagos fánk
Babgulyás
Kijevi csirkemell rizibizivel
Hagymás rostélyos
Mézes-mustáros csirkemell
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus grízgaluska leves
Finomfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus stíriai metélt
Dubarry-csirkemell
Tárkonyos csirkeraguleves
Promóció

Krémesebb karácsonyi fogások

Minden családban megvan az az ünnepi menüsor, ami évek vagy akár évtizedek óta a feldíszített asztalra kerül. Nagymamák és anyukák régi, megörökölt receptjei alapján készülnek a hagyományos fogások, amiket talán csak évente egyszer, szenteste eszünk.

A jól megszokott ízeket azonban érdemes néha felpezsdíteni. A krémsajt például olyan különleges ízt ad az ételeknek és a süteményeknek, amit mindenképpen érdemes kipróbálni. Tejtermékek, vaj és margarin is könnyen helyettesíthetők vele, de ki gondolta volna, hogy levesek, sült és főtt ételek, valamint sütemények esetében is megállja a helyét? Csak egy aprócska csavar és a nagyi se fogja érteni, hogy a klasszikus családi recept hogyan lehet minden eddiginél finomabb.

Az ünnepek alkalmával sokan készítenek bejglit. Ilyenkor a tészta összeállítása a kezdő konyhatündéreknek sem okoz problémát, de a megfelelő töltelék elkészítése már sokaknak nem sikerül. Gyakran elkövetjük azt a hibát, hogy nem figyelünk a megfelelő arányokra vagy túl száraz tölteléket készítünk.

A Philadelphia natúr vagy habosított krémsajtja megkönnyíti a dolgunkat, és akár 15 perc alatt össze tudjuk dobni vele a tökéletes tölteléket. Ahhoz, hogy a bejgliben a tészta és a töltelék aránya megfelelő legyen fontos, hogy ugyanannyi tölteléket készítsünk, mint amilyen súlyú tésztát kevertünk be.

Bejgli

Négy rúd bejglihez elsőként készítsünk cukorszirupot 600 g kristálycukorból és 4 dl vízből. Öntsük rá a darált dióra vagy mákra, keverjük el és hagyjuk, hogy a töltelék magába szívja. Ízlés szerint tehetünk bele mazsolát, amit ilyenkor már érdemes a cukorszirupban megfőzni. A még teljesebb íz kedvéért keverhetünk a masszához 2 evőkanál baracklekvárt is. A kész krémet hagyjuk kihűlni. Ezalatt 125 g natúr, Philadelphia sajtkrémet két evőkanál porcukorral és egy tojás sárgájával keverjünk ki. A masszát végül a főzött és kihűlt töltelékhez adjuk hozzá. A feltekeréskor figyeljünk, mert a megszokottnál lágyabb töltelékkel kell dolgoznunk.

+ 1 tipp: Egy kis krémsajttal a töltött káposzta is krémesebb és lágyabb lehet. Ha a töltelékbe a megszokott rizs és hús kombináció mellé egy kis natúr Philadelphia sajtkrémet keverünk, elkerülhetjük, hogy a töltelék száraz legyen.

+ 1 tipp: Egy kis krémsajttal a töltött káposzta is krémesebb és lágyabb lehet. Ha a töltelékbe a megszokott rizs és hús kombináció mellé egy kis natúr Philadelphia sajtkrémet keverünk, elkerülhetjük, hogy a töltelék száraz legyen.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.