Előkészítés: A csülköt megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Lassú forralással puhára főzzük. A húst kivesszük, a levet megőrizzük, a csülköt hagyjuk kihűlni, majd kicsontozzuk és a húst darabokra vágjuk.
Elkészítés:
1. A szalonnát apró kockákra, a kolbászt karikákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk és kockákra daraboljuk.
2. A szalonnát nagyobb lábasba tesszük, üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, és kevergetve tovább pirítjuk. Rászórjuk a burgonyát, megborsozzuk, megszórjuk fokhagymával és fűszerpaprikával. Összekeverjük, felöntjük egy kevéske csülöklével, és 10 percig főzzük.
3. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt kolbászt és a csülökhúst, felöntjük fele csülöklé, fele víz keverékével, hogy a húsféléket bőven ellepje. Összeforraljuk, majd a levest friss kenyérrel forrón tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.