Elkészítés: A sütőporral elkevert lisztet gyúródeszkára öntjük, mélyedést készítünk a közepébe. Beleteszünk 6,5 dkg cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és a tojást. Összekeverjük a liszt egy részével. A hideg vajat felszeleteljük, a tészta tetejére tesszük, befedjük liszttel. Gyors mozdulatokkal sima, gömbölyű tésztává gyúrjuk. Vékonyra nyújtjuk, majd 10 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle. Kivajazott sütőlapra tesszük a tésztakorongokat, és előmelegített, 180-200 fokos (gázsütő 4-es,6-os fokozat) sütőben 10-15 percig sütjük.
A töltelékhez meghámozzuk és félbevágjuk az almákat. Kivágjuk a magházat. 1,25 dl vizet a fehérborral, a maradék cukorral, a másik csomag vaníliás cukorral, fahéjjal és gyömbérrel felforralunk. Beletesszük a fél almákat. Rövid ideig (kb. 10 percig) pároljuk az almákat, vigyázzunk, nehogy szétfőzzük a gyümölcsöt. Leszűrjük, a levét félretesszük.
A félretett léből (kb. 2,5 dl) és 2,5 dl tejből a csomagoláson található utasítások alapján elkészítjük a pudingot.
A kihűlt tésztát megtöltjük ezzel a krémmel. Minden tortácska tetejére teszünk egy fél almát.
Tálalást muffin papírban ajánlom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.