Elkészítés: 2 liter vízben feloldom a citromsavat, és a megtisztított, apró kockára vágott tököt 1 napig áztatom benne. Leszűröm, majd 2 liter vízből, 25 dkg cukorból szirupot főzök, és ebben üvegesre főzöm a tököt /úgy, hogy ropogós maradjon/. Leszűröm. Ha kihűlt, 0,5 liter vízből és 15 dkg cukorból szirupot készítek, hozzáöntöm az ananászszörpöt, és beleteszem a tököt. Azonnal fogyasztható, de hidegen finomabb!
Ha befőttnek szeretnénk, akkor a megfőtt és leszűrt tököt az alábbi sziruphoz keverjük:
2 dl víz
80 dkg cukor
1 liter ananászszörp
Üvegekbe töltjük, és rövid ideig gőzbe állítjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.