Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Az eredeti illatos-ropogós kacsa recept
recept
Mester

Az eredeti illatos-ropogós kacsa

45 perc
0 adag
Költséges
2015. 09. 01.
Hozzávalók
4evőkanál gyömbér (meghámozva és lereszelve)
2evőkanál rizsbor
1evőkanál szójaszósz
2darab kacsamellfilé (összesen körülbelül 1/2 kg)
0.5db körte (érett ázsiai )
0.5fej mangó (nagy )
1db grapefruit (rózsaszínű)
0.25bögre vöröshagyma (finomra felaprítva)
2evőkanál koriander (finomra felaprított)
1db lime ( leve és reszelt héja)
1evőkanál gyömbér ( meghámozva és lereszelve)
1db chilipaprika (kimagozva és finomra felaprítva)
ízlés szerint
1evőkanál zöldségolaj
földimogyoróolaj ( a sütéshez)
koriander (Finomra aprított )
tengerisó (nagy pelyhes)
chilipehely (zúzott)
2evőkanál sherry (száraz)

Elkészítés

Helyezzük a pác összes hozzávalóját egy közepes keverőtálba, és
alaposan keverjük össze az alapanyagokat. Helyezzük a kacsamellfilét a pácba, fedjük le frissentartó fóliával, és legalább 30 percre, de lehetőség szerint akár 24 órára hagyjuk a húst pácolódni.

Amíg a kacsa pácolódik, egy közepes keverőtálban keverjük össze a salsa alapanyagait. Alaposan rázzuk össze, hogy jól összekeveredjenek az hozzávalók, és ízlés szerint tengeri sóval ízesítsük. A kész salsát a tálalásig helyezzük a hűtőszekrénybe.
Magas hőfokon hevítsünk fel egy wokot vagy serpenyőt, majd öntsünk egy evőkanál olajat az edénybe. A bőrös oldalával lefelé helyezzük a kacsamelleket a wokba vagy serpenyőbe, és pirítsuk 3-4 percig, amíg a kacsabőr megpirul és ropogósra sül. Fordítsuk meg a kacsamell darabokat, és vegyük vissza közepesre a hőfokot, fedjük le, majd további 4 percig süssük a húst.
Vegyük ki a sült kacsahúst, és 5 percig hagyjuk állni, majd vágjuk fel falatnyi darabokra, és hintsük meg kukoricakeményítővel, hogy alaposan bevonjuk a hús darabokat.

Magas hőfokon hevítsünk fel egy wokot vagy serpenyőt, amit körülbelül negyedéig megtöltünk földimogyoróolajjal. Hevítsük az olajat 175°C-ra, vagy amíg egy kis kocka beleejtett kenyér 15 másodperc alatt aranybarnára pirul. Helyezzük a kacsafalatokat egy drót szűrőkanálra, merítsük az olajba, és addig süssük, amíg ropogós és aranybarna lesz.

Vegyük ki a sült kacsadarabokat az olajból és konyhai paprtörlővel itassuk le a felesleges olajt.

A tálaláshoz helyezzünk ropogós kacsamell darabokat a tortillákra, és kanalazzunk rá a salsából. Kisebb tálkákba készítsünk ki koriandert, pelyhes tengeri sót és szárított chilipelyhet, hogy vendégeink kedvükre ízesíthessék saját adagjukat.

Megjegyzés
Győződjünk meg arról, hogy a wok nem billeg, mielőtt elkezdjük a sütést. A receptet Ching He Huang készítette. Most a "könnyedén kínaiul" című műsort vezeti, ahol a kínai konyhával ismerkedhetünk meg.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Egyedényes lasagne
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Fekete-erdő pohárkrém
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.