Elkészítése: A húst hideg vízzel leöblítjük – nem lemossuk –, rostjait húskalapáccsal óvatosan lazítjuk, így hamarabb megpuhul, a csonttal, a májjal, a léppel, a hagymával, amin rajtahagyjuk az alsó, barna héját, hideg vízben, lassú tűzön, félig lefedett fazékban feltesszük főni. Másfél óra múlva hozzáadjuk a megtisztított, szeletekre vágott zöldségeket. Ha elég nagy a fazék, a habja nem fut ki, főzés közben csaknem teljesen feloldódik. Ami a végén a tetején marad, azt lefölözzük. Körülbelül három órát főzzük. Közben elkészítjük a májgombócot.
A májat az erektől megtisztítjuk, apróra vágjuk, vagy ledaráljuk. A megtisztított, finomra vágott hagymát forró zsírban megpirítjuk, hozzákeverjük a finomra vágott petrezselymet. Levesszük a tűzről, amikor kihűlt, hozzáadjuk a májhoz. Sózzuk, borssal, majoránnával fűszerezzük, hozzátesszük a tejbe áztatott, jól kicsavart zsemléket, a tojást, a megtisztított, apróra vágott fokhagymát, végül a zsemlemorzsát. Egy darabig pihentetjük, vízbe mártott kézzel kis gombócokat formálunk belőle, s nagyságuktól függően tíz-tizenöt perc alatt megfőzzük a húslevesben, amivel együtt forrón tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.