Elkészítés: Reggelre kelvén meglepve felfedezi az éjszakára be nem takargatott sütit, mákosat, diósat, gesztenyéset. Hirtelen ötletelve beáztatja az alkoholba a megmosott mazsolát. Az almát meghámoz, a közepesen lereszel, beleereszti a tejbe, hozzá a fűszerek és a mazsola, levével együtt. A vegyesköretet felforral, takarék, néha megkever.
Közben fél centisre szeldegél a bánatos fazonú, elhanyagolt sütit.
Gázt lezár, egy kiöblített, barátságos porcelántálba kanalaz néhány adagot, vegyesen elosztva megterít a sütiszeletekkel, a kanállal finoman belenyomkod.
Meglocsol a tejes-almás-mazsolás-fűszeres keverékkel, a mazsolaszemeket elosztva belenyomkod, és így tovább, a tetejére a tejes egyveleg vége tája. Egyenletesen lesimít, és valami majd csak lesz belőle bizodalommal lefed. Amikor kihűlt a tál, sipirc be a hűtőbe minimum 3 órára.
Tálalás ízlés szerint natúran, pikáns ízű lekvárral, tegnap alkotott pudinggal, tejszínhabbal, és így tovább.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.