Elkészítés: A tésztához 2-3 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a kristálycukrot, és hagyjuk 5 percet pihenni. Ezután beleszórjuk a lisztet, a sót, beleütjük a tojást, és sűrű tésztát dagasztunk. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A tésztát 1 órán át hagyjuk kelni meleg helyiségben.
Amíg a tészta kel, elkészítjük a töltelékeket. A mákos töltelékhez 20 dkg mákot 20 dkg porcukorral összekeverünk, majd hozzáadjuk a tejet, és sűrű krémet főzünk belőle. A kakaós töltelékhez 20 dkg porcukrot keverünk össze kakaóporral. A kakaóport mennyiségét ízlés szerint határozzuk meg.
A megkelt tésztát 2 részre osztjuk, majd kinyújtjuk és elegyengetjük rajtuk a töltelékeket. Azután feltekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Megkenjük felvert tojáással, és forró sütőben szép barnára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.