Elkészítés: A frissen szedett bodzavirágokat jól lemosom, szűrőtálban lecsepegtetem, papírtörlőn megszárítom.
Összeállítom a tésztát: 1 tojást felverek a tejjel, hozzáadom a cukrot, az őrölt fahéjat és a szarvasgombás tokaji aszú zselét. Belereszelem 1 citrom haját és pár csepp citromlevet is csepegtetek bele, kézi habverővel csomómentesre, habosra keverem. Annyi lisztet keverek hozzá, amennyit felvesz, palacsintatésztához hasonló, de picit sűrűbb masszát kell kapjak.
Serpenyőben olajat forrósítok, a bodzavirágokat alaposan megmártom a masszában, majd a serpenyőben aranybarnára sütöm, papírtörlőn leitatom az olajat.
Egy kávéval kellemes délutáni nasi.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.