Előkészítés: A borjúlábszárat már a boltban a hentessel felszeleteltetjük, otthon vastagon bedörzsöljük őrölt borssal. A narancsot forró vízben megmossuk, vékonyan meghámozzuk, a héját apróra vágjuk. Meghámozzuk a hagymát, a fokhagymát. A hagymát lereszeljük, a fokhagymát összenyomjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, lereszeljük. 2 evőkanál olajat összekeverünk a reszelt hagymával, a fokhagymával, a sárgarépával, a citromlével, a narancs héjával és levével meg a szegfűborssal. Az előkészített húst beletesszük ebbe a pácba, mellédobjuk a babérlevelet, és másnapig hűtőszekrénybe tesszük.
Elkészítés: Másnap kivesszük a húst a pácléből, a ráragadt zöldségeket lekaparjuk, félretesszük. Serpenyőben 1 evőkanál olajat forrósítunk, a szeleteket hirtelen átsütjük, sóval, borssal ízesítjük, felöntjük a páclével, és lefedve kb. 1,5 órán át pároljuk. Amikor megpuhult a hús, kivesszük, tálra tesszük, és melegen tartjuk. A serpenyőben visszamaradt léből kidobjuk a babérlevelet, belemorzsoljuk a húsleveskockát, a pácoláshoz használt zöldségekkel felforraljuk, majd ha kissé kihűlt, összeturmixoljuk. A hús mellé tesszük, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra 30 perc múlva
1 adag: 395 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.