Előkészítés:
-darált hús+tojás+töltelékfűszerek+rizs+hagyma=hagyományos töl-
töttkáposzta töltelék
-laskára vágjuk a káposztát /nem reszeljük, hanem késsel faragjuk!/
-felkockázzuk a szalonnát és a füstölt húst
Összeállítás:
-bekapcsoljuk a tűzhelyet, rátesszük a KUKTAFAZEKAT
-beleszórjuk a szalonnát, majd a füstölt húst
-rádobjuk a káposzta 70 százalékát
-fűszerezzük a szemes borssal, sóval és bőven mustármaggal, kevés paprikával
-összekeverjük
-rátesszük a töltelékeket szépen körben /nekem10-12 gombóc szokott kijönni/
-majd a maradék 30 százalék káposzta következik-alaposan megtömhetjük a kuktát,mert össze fog esni, itt már csak körbeszórjuk a fűszerekkel
-ráöntjük a bort
-rátesszük a kuktafedelet, és sípolástól kb. 20 percig kis lángon főzzük
-a kihűlt kuktát megbontva óvatosan kiemeljük a töltelékeket és összevegyítjük
az alsó és a felső káposztaréteget
-bő tejföllel tálaljuk
FIGYELMEZTETÉS!
Ne várd a hagyományos töltöttkáposzta ízvilágot, mert akkor csalódsz!De ha szereted a nagyon finom dolgokat, feltétlenül próbáld ki! A nagyétkűek is keveset szedjenek, mert nagyon laktató! Ez az
adag 8-10 főre elég!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.