Előkészítés:
-darált hús+tojás+töltelékfűszerek+rizs+hagyma=hagyományos töl-
töttkáposzta töltelék
-laskára vágjuk a káposztát /nem reszeljük, hanem késsel faragjuk!/
-felkockázzuk a szalonnát és a füstölt húst
Összeállítás:
-bekapcsoljuk a tűzhelyet, rátesszük a KUKTAFAZEKAT
-beleszórjuk a szalonnát, majd a füstölt húst
-rádobjuk a káposzta 70 százalékát
-fűszerezzük a szemes borssal, sóval és bőven mustármaggal, kevés paprikával
-összekeverjük
-rátesszük a töltelékeket szépen körben /nekem10-12 gombóc szokott kijönni/
-majd a maradék 30 százalék káposzta következik-alaposan megtömhetjük a kuktát,mert össze fog esni, itt már csak körbeszórjuk a fűszerekkel
-ráöntjük a bort
-rátesszük a kuktafedelet, és sípolástól kb. 20 percig kis lángon főzzük
-a kihűlt kuktát megbontva óvatosan kiemeljük a töltelékeket és összevegyítjük
az alsó és a felső káposztaréteget
-bő tejföllel tálaljuk
FIGYELMEZTETÉS!
Ne várd a hagyományos töltöttkáposzta ízvilágot, mert akkor csalódsz!De ha szereted a nagyon finom dolgokat, feltétlenül próbáld ki! A nagyétkűek is keveset szedjenek, mert nagyon laktató! Ez az
adag 8-10 főre elég!
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.