A tésztájoz a lisztet keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, a sütőporral, a kakaóval és egy csipet sóval. A tojásokat keverjük össze a lefőzött feketekávéval és az étolajjal, ízlés szerinti mennyiségű rumaromával és az olvasztott csokoládéval. Ezután a lisztes keverékhez öntsük hozzá a tojásos-csokoládés keveréket, majd fakanállal keverjük alaposan össze.
Egy 24 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, és öntsük bele a massza felét, majd egyenletesen simítsuk el a tetejét.
A kókuszos töltelékhez a tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral, a tejföllel és a vanília-aromával, majd keverjük hozzá a kókuszreszeléket is. A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a kókuszos masszához.
Ezután a kanalazzuk rá a tortaformában lévő csokoládés massza tetejére, majd egyenletesen simítsuk el (én rákanalaztam a kókuszos masszát, majd tenyérrel egyenletesen, óvatosan, rálapogattam). A maradék csokoládés masszát ezután öntsük rá a kókuszos réteg tetejére, és szintén egyenletesen simítsuk el.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20 percig (én légkeverésnél 150 fokon 20 percig sütöttem). A sütőből kivéve a formában hagyjuk egy kicsit hűlni, majd helyezzük rá egy tortatálra, és hűtsük langyosra.
A langyosra hűlt brownie tetejét ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.