Előkészítés: A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és beleszórjuk a cukrot. Felverjük a tojásokat, összedolgozzuk az élesztős tejjel, a liszttel és egy csipet sóval. A vajat megolvasztjuk, és a tésztába keverjük. Alaposan kidolgozzuk, cipóvá formázzuk, és lezárható tálban egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.
Elkészítés: Másnap kivajazunk 8 db nagyobb kosárkaformát. A tésztából vékony rudat sodrunk, és nyolc egyforma darabra vágjuk. Mindegyikből lecsípünk egy diónyi darabkát. Lisztes kézzel nyolc nagy és nyolc kis golyót formázunk. A nagy golyókat a formába tesszük, tetejükre rakjuk a kis golyókat, megkenjük tojássárgájával, úgy, hogy a két golyó érintkezésénél kihagyjuk. Meleg helyen, letakarva kb. 15 percig pihentetjük. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A briósokat a sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Még melegen megszórjuk porcukorral. Ilyenkor a legfinomabb.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: másnap
1 darab: 314 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.