Előkészítés: A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és beleszórjuk a cukrot. Felverjük a tojásokat, összedolgozzuk az élesztős tejjel, a liszttel és egy csipet sóval. A vajat megolvasztjuk, és a tésztába keverjük. Alaposan kidolgozzuk, cipóvá formázzuk, és lezárható tálban egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.
Elkészítés: Másnap kivajazunk 8 db nagyobb kosárkaformát. A tésztából vékony rudat sodrunk, és nyolc egyforma darabra vágjuk. Mindegyikből lecsípünk egy diónyi darabkát. Lisztes kézzel nyolc nagy és nyolc kis golyót formázunk. A nagy golyókat a formába tesszük, tetejükre rakjuk a kis golyókat, megkenjük tojássárgájával, úgy, hogy a két golyó érintkezésénél kihagyjuk. Meleg helyen, letakarva kb. 15 percig pihentetjük. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A briósokat a sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Még melegen megszórjuk porcukorral. Ilyenkor a legfinomabb.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: másnap
1 darab: 314 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.