Elkészítése: A brokkolit megtisztítjuk, vagyis megmossuk, leszárogatjuk, leveleit és szárát levágjuk. Utóbbit 2-3 centis darabokra aprítjuk és a kisebb rózsáira szedett brokkolival együtt forrásban lévő vízbe dobjuk. Egy kiskanál sóval ízesítjük, 5-6 perc alatt roppanósra főzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük és kivajazott tűzálló tálba vagy tepsibe szórjuk. A maradék vajat serpenyőben vagy lábasban fölolvasztjuk, és a lisztet megfuttatjuk rajta, anélkül hogy megpirítanánk. A tejet apránként ráöntjük, és kevergetve 3-4 perc alatt sűrűre főzzük. Egy csapott kiskanál sóval és a borssal ízesítjük, a szerecsendióval fűszerezzük. A tűzről levéve a tejszínnel elhabart tojássárgájával gazdagítjuk, a sajt felét beleszórjuk, majd a brokkolira öntjük, a maradék sajttal meghintjük és előmelegített sütőben, jó közepes lánggal kb. 15 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.