Elkészítés: A rétestésztához a langyos vízben elkevert tojást, az ecetet, a vajat (zsírt) összekeverjük, és a lisztbe öntjük. Simára dolgozzuk. Cipót formálunk a tésztából, és fél órát pihentetjük, majd kinyújtjuk, széleit leszedjük és töltjük.
A töltelékhez a megfőtt burgonyát áttörjük. A vajat, a 4 tojássárgáját és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt burgonyát. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, belereszelünk ízlés szerint citromhéjat, hozzáadjuk a citromlevet. Az egészet összekeverjük.
A kinyújtott tésztát meglocsoljuk vajjal, vagy zsírral, és megtöltjük a töltelékkel. A rétesabrosz segítségével összegöngyölítjük. Tepsi méretre vágjuk, tetejét is megkenjük vajjal vagy szírral.
Zsírozott tepsibe tesszük, és megsütjük. A sütőből kivéve kevés vízzel meglocsoljuk a tetejét, hogy puhuljon a tészta, majd letakarjuk konyharuhával.
Még forron megszórjuk porcukorral, és szeleteljük. Jó étvágyat kívánok!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.