Elkészítés: Kezdjük a töltelékkel, mert annak legalább 12 órát pihennie kell a hűtőben! Langyosítsuk meg a habtejszínt egy lábosban, majd adjuk hozzá a felkockázott ét- és tejcsokit. Fontos, hogy az egész műveletet maximum közepes hőfokon végezzük! Folyamatosan kevergessük, ha felolvadt, adjunk hozzá még 3 evőkanál cukrot, és keverjük tovább kb. 1 percig. Adjuk hozzá a lereszelt narancshéjat, és addig kevergessük, míg kb. egy hígabb palacsintatészta sűrűségű krémet kapunk (max. 10 perc). Ha megvan, hagyjuk kihűlni, majd tegyük be a hűtőbe legalább 12 órára. A megfelelő idő elteltével vegyük ki a krémet és hidegen verjük fel egy habverővel.
A piskótához válasszuk szét a tojásokat, majd a tojásfehérjéket egy habüstben verjük fel (érdemes géppel csinálni). Ha eléggé összeállt már, adjuk hozzá a cukrot kanalanként, mindegyik után verjük fel, amíg szép fényes és kemény habot kapunk. Adjuk hozzá egyenként a tojássárgáját is folyamatos keverés mellett. Keverjük el a lisztben a szódabikarbónát és a kakaóport, szitáljuk hozzá a tojásos keverékhez, majd keverjük össze óvatosan - ezt már nem géppel, hanem fakanállal. A végén forgassuk a lereszelt csokit az egészbe.
Egy normál méretű, sütőpapírral kibélelt vagy kivajazott, kilisztezett tortaformába öntsük a a tésztát, és toljuk előmelegített, 180 fokos sütőbe. 10 perc elteltével mérsékeljük 160 fokra a hőt, és süssük tovább még 30 percig.
Ha kész, hagyjuk kihűlni, vágjuk 3 tortalapra, és töltsük meg a krémmel, ill. kenjük le vele a tetejét. Menjen még 2 órára a hűtőbe.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.