Elkészítés: Először is le kell hámozni a citromról a héját. De óvatosan, úgy, hogy csak a sárga részét vegyük le, a fehér, keserű részt nem szabad. Ezt beletesszuk az alkoholba, lezárjuk az üveget, és így hagyjuk 3 napig. Ez idő elteltével 1 l vizet és 1 kg cukrot felteszünk a tűzre, és forrástól számítva takarék lángon kb. 10 percig főzzük, kevergetés mellett. Rátesszük a fedőt, és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, rászűrjük a citromos alkoholt, a citromhéjakat meg félre tesszük. Üvegbe töltjük a likőrt.
Ez az alaprecept. A mennyiségen úgy lehet változtatni, hogy növeljuk a víz mennyiségét, és ennek arányában csökkentjük a cukorét, de úgy, hogy az összeg 2 legyen. Tehát 1 l víz + 1 kg cukor = 2 , vagy 1,2 l víz + 0,8 kg cukor = 2. Így kevésbé lesz erős a likőr, és nem is lesz annyira édes. A likőrt hűtőben (sőt mélyhűtőben még jobb is) kell tartani, hidegen az igazi.
A megmaradt citromhéjat le lehet darálni, és üvegbe téve a hűtőben tárolható, és sütemények ízesítéséhez felhasználható.
A citromokból pedig citromlekvárt lehet készíteni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.