Elkészítünk 2 lap piskótát.6-6 tojásból.1 laphoz 6 tojás,6 kanál liszt,6 kanál cukor ,1 fél csomag sütőpor és a citrom felének a reszelt héja és a leve.
Az egyik lapot feltekerem piskótatekercsnek...és félreteszem.Ha egy picit kihült kitekerem és gazdagon megkenem házi baracklekvárral.Összetekerem és beteszem a hütőbe.
A krém:1 nagy tejfölt elkeverek ízlés szerint vaniliacukorral és porcukorral.Ehez adok 1 citrom reszelt héját és levét.Kemény habbá verek 2 dl tejszínt és összekeverem a tejfölös masszával..A végén 1 tasak zselatint a tasakján lévő utasítás szerint elkészítek és hozzáadom a krémhez.Fél órára hütőbe teszem..
Előveszem a másik lapot.Megkenem a tetejét baracklekvárral.Erre ráhalmozom és egyenletesen elkenem a citromos krémet.
Kiveszem a piskótatekercset a hütőből, és egyenlő vastagságúra vágom.(1-1,5 cm kb.Nekem az én tepsim szerint 24 szeletre van szükség)Rárakosgatom sorban a szeleteket .
Ennek a tetejére tortazselét tettem...Főzés nélküli szintelent.Ízesítettem ezt is pici cukorral és citrom levével.
Megjegyzés
Érdemes vele foglalkozni.Isteni finom a végeredmény!Sok sikert az elkészítéséhez mindenkinek.Az elfogyasztásahiz pedig jó étvágyat kívánok!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.