Előkészítés: A zöld citromokat alaposan megmossuk, kettő héját lereszeljük, levét kinyomjuk. A tojásokat kettéválasztjuk. A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint beáztatjuk 4 evőkanál vízbe.
Elkészítés: A túrót villával összetörjük. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, beledolgozzuk a túrót és a citrom héját. A maradék három citromot vastagon meghámozzuk (a fehér héját is), és a hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst. A lecsepegő levet felfogjuk. A gyümölcshúst a túrós masszába keverjük. A zselatinhoz öntjük a citromlevet és felforraljuk. Kissé hűlni hagyjuk, és a túrós masszába keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal ezt is a túrós masszába forgatjuk. A krémet 1-2 órára betesszük a hűtőbe, amíg összekocsonyásodik. Tálaláskor két evőkanál segítségével galuskákat szaggatunk a tányérokra vagy kelyhekbe. Citromkarikával díszíthetjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 383 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.