Előkészítés: A zöld citromokat alaposan megmossuk, kettő héját lereszeljük, levét kinyomjuk. A tojásokat kettéválasztjuk. A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint beáztatjuk 4 evőkanál vízbe.
Elkészítés: A túrót villával összetörjük. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, beledolgozzuk a túrót és a citrom héját. A maradék három citromot vastagon meghámozzuk (a fehér héját is), és a hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst. A lecsepegő levet felfogjuk. A gyümölcshúst a túrós masszába keverjük. A zselatinhoz öntjük a citromlevet és felforraljuk. Kissé hűlni hagyjuk, és a túrós masszába keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal ezt is a túrós masszába forgatjuk. A krémet 1-2 órára betesszük a hűtőbe, amíg összekocsonyásodik. Tálaláskor két evőkanál segítségével galuskákat szaggatunk a tányérokra vagy kelyhekbe. Citromkarikával díszíthetjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 383 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.