Elkészítés: A meggyet megmossuk és kimagozzuk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A limettet megmossuk, szárazra töröljük, lereszeljük a héját és kifacsarjuk a levét. A joghurtot elkeverjük a limett héjával, levével és a cukorral.
Az előkészített gyümölcsöt a rummal együtt pürévé törjük. A csomagoláson lévő utasítás szerint feloldjuk a zselatint, és vékony sugárban a joghurtkrémbe csorgatjuk. Amint a krém dermedni kezd, beleforgatjuk a tejszínből vert kemény habot.
A joghurtkrém és a gyümölcspüré felét összekeverjük, majd rövid időre ismét hűtőszekrénybe tesszük. Közben forró vízzel leöblítjük a másik limettet, szárazra töröljük, és vékony szeletekre vágjuk. Félretesszük díszítésnek.
A joghurt- és a meggykrémet, valamint a meggypürét felváltva 4 magas pohárba rétegezzük, és legalább 60 percig a hűtőszekrényben tartjuk. A száras meggyet megmossuk, szárazra töröljük. A desszertet 1-1 szelet limettel és 1-1 szem meggyel díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.