Elkészítés: A cserép sütőtálamat fél óráig hideg vízben áztatom. Közben a csülköt bőrével együtt nyersen vékony szeletekre vágom. A lisztet, a sót, a pirospaprikát és a törött borsot összekeverem, és a csülökszeleteket egyenként megforgatom benne.
A lecsöpögtetett tál aljára rakom a megtisztított és nagyon vékony karikára vágott vöröshagyma felét, erre rakom a fűszeres csülökhúst. A maradék hagymával betakarom, rámorzsolom a zúzott fokhagymát.
Összekeverem a tejfölt, az olajat és egy kis sót, majd rácsorgatom az étel tetejére. A tálat körberakom a kicsumázott és felszeletelt paprikával, meg a hámozott, karikára szeletelt paradicsommal, megsózom, és a fedővel betakarom.
Hideg sütőben kezdem sütni, fokozatosan növelve a sütés hőfokát. A sütés vége előtt 10 perccel tető nélkül pirosra pirítom a csülköt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.