Elkészítés: A muffinsütő horpadásait vajjal kikenjük, és a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a vaj. Egy tálba szórjuk a lisztet, mélyedést csinálunk a közepébe. Az élesztőt elkeverjük 1 evőkanál cukorral és egy kevés tejjel. A lisztkupac közepébe öntjük, megszórjuk a tetejét liszttel, majd letakarva 15 percig meleg helyen kelesztjük.
Ha letelt az idő, hozzádagasztjuk a maradék cukrot, a tojásokat, a csipet sót, és az olajat, annyi tejjel, hogy sima és rugalmas tésztánk legyen. 1 órán át kelesztjük.
A megkelt tésztát kétfelé szedjük, kb. 20x40 - es lapot nyújtunk az egyik cipóból, megkenjük a lekvárral és a rövidebb oldalánál kezdve feltekerjük. Hat részre vágjuk, és a szeleteket vágott oldalukkal felfelé a muffinsütőbe tesszük. Ugyanezt megcsináljuk a másik cipóval is. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsülnek a csigák.
Hagyjuk egy kicsit hűlni a tepsiben mielött kiszedjük a muffinokat.
Személyes hozzáfűzés: Nagyon kiadós, szép nagyra megnőnek a csigák. Csomagolás nélkül is friss marad másnapra is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.