Elkészítés: Teflon serpenyőben kevéske olajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, beleteszem a csirkemájat, sózom, borsozom, fűszerezem. Fedő alatt kis lángon megsütöm (ha szükséges, pici víz mehet alá).
Ezalatt leveleire szedem a kelkáposztát, enyhén sós vízben puhára párolom (ha van otthon maradék leves, abban főzve még jobb).
Kiszedem és lecsöpögtetem a leveleket, ha túl nagyok, kettévágom. Egy-egy csirkemájat ráfektetek, és felcsavarom, mint a töltött káposztát.
Hőálló tálba teszem a serpenyőből a hagymás szaftot, ráfektetem a tekercseket (+meg lehet szórni sajttal), a maradék káposztaleveleket csíkokra vágva melléhalmozom, pici vizet öntök alá, és sütőben -lefedve - összerottyantom.
Egyszerűbb módon: Be lehet tenni a tekercseket a serpenyőbe is, és a hagymás szafttal kis lángon összeforralni.
Tippek:
A máj készülhet gombásan is.
A végén a szaftba egy-két evőkanál tejszínt is keverhetünk.
Kelkáposzta helyett édes-, sőt, savanyú káposztát is használhatunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.