Elkészítés: Egy kerek jénai tálat (nálam egy lábas volt) kibélelünk baconnal úgy, hogy legyen lelógó széle is.
A csirkemelleket megmossuk, leszárítjuk, majd csíkokra vágjuk.
Enyhén sózzuk, megborsozzuk. A sajtot lereszeljük, majd kb. 25 dekagrammnyit a felvert tojásokkal és 2 evőkanál tejföllel összekeverünk.
A csirkemellcsíkokat kevés olajon elősütjük, majd kihűtjük. Ezután összekeverjük a tojásos-tejfölös-sajtos masszával. Ezt beleöntjük a kibélelt jénai tálba vagy lábasba, a szélén lelógó szalonnaszeleteket felhajtjuk rá, majd 3 evőkanál tejfölt elkenünk a tetején, a maradék reszelt sajttal megszórjuk, és megsütjük.
A jénait egy üres tepsibe tettem, és úgy be a sütőbe, mert sülés közben csepeghet ki zsír, ami a szalonnából kisül, így a sütőnkben nem marad meglepetés az elkészítése után.
Ha megsült, kivesszük a sütőből, és hagyjuk állni kicsit, míg a sajtos massza megköt. Kiborítjuk egy tálra, és tortaformán szeletelhető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.