Előkészítés: A tésztát sós vízben kifőzzük, majd lehűtjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből 5 dkg cukorral kemény habot verünk. A csokoládét durvára lereszeljük.
Elkészítés: A tojások sárgáját habosra keverjük a cukor felével (5 dkg), a vajjal, és beletesszük a vaníliás cukrot, a gyömbért, a reszelt (vagy vágott) csokoládét, a mandulát (meg is piríthatjuk kicsit), csipetnyi sót, a reszelt citromhéjat, a tejfölt. Összekeverjük. A tésztát hozzáadjuk a mártáshoz, összeforgatjuk, és óvatosan belekeverjük a habbá vert tojásfehérjét is. A sütőt 160 C-fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. Egy tűzálló tálat kivajazunk. Az almák kalapját levágjuk, magházukat kivájjuk, gyümölcsöket a tűzállótálba állítjuk, és az előmelegített sütőben 5 perc alatt elősütjük. A sütőből kivéve, ha már nem túl forró, beletöltjük a tésztát, majd visszatéve még 20 percig sütjük. A pudingporból , az elkészítési utasítás szerint öntetet készítünk. Az almákat meghinthetjük porcukorral, díszíthetjük gyümölcsökkel, és az öntettel együtt forrón tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 486 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.