Előkészítés: A csokoládét kis tálkába tördeljük, az edényt forró vízfürdőbe állítjuk, és a csokoládét felolvasztjuk. Hagyjuk langyosra hűlni.
Elkészítés: A tojásokat 2 evőkanál vízzel felverjük, szintén vízfürdőbe állítjuk, és kézi robotgéppel addig verjük, amíg habos krém lesz belőle (kb. 8 perc). Kivesszük az edény a vízfürdőből, további 5 percig verjük a krémet. Kanalanként belekeverjük az olvadt csokoládét és a brandyt. A tejszínt kemény habbá verjük, és kisebb adagokban, óvatos, de határozott mozdulatokkal a krémbe dolgozzuk.
4. A krémet négy kehelybe szétosztjuk, és kb. 4 órára a hűtőbe tesszük. Tálaláskor díszíthetjük további tejszínhabbal. A krémet egy tálban is behűthetjük, ekkor tálalásnál evőkanállal habgaluskákat szaggatunk a tányérokra.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 4 óra 45 perc múlva
1 adag: 724 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.