Előkészítés: A csokoládét kis tálkába tördeljük, az edényt forró vízfürdőbe állítjuk, és a csokoládét felolvasztjuk. Hagyjuk langyosra hűlni.
Elkészítés: A tojásokat 2 evőkanál vízzel felverjük, szintén vízfürdőbe állítjuk, és kézi robotgéppel addig verjük, amíg habos krém lesz belőle (kb. 8 perc). Kivesszük az edény a vízfürdőből, további 5 percig verjük a krémet. Kanalanként belekeverjük az olvadt csokoládét és a brandyt. A tejszínt kemény habbá verjük, és kisebb adagokban, óvatos, de határozott mozdulatokkal a krémbe dolgozzuk.
4. A krémet négy kehelybe szétosztjuk, és kb. 4 órára a hűtőbe tesszük. Tálaláskor díszíthetjük további tejszínhabbal. A krémet egy tálban is behűthetjük, ekkor tálalásnál evőkanállal habgaluskákat szaggatunk a tányérokra.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 4 óra 45 perc múlva
1 adag: 724 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.