Előkészítés: Egy 26 cm-es kapcsos tortaformának csak az alját kikenjük zsiradékkal. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (gázsütő 2-es fokozat).
Elkészítés: A lisztet, az étkezési keményítőt, a kakaót és a sütőport összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket 2 evőkanál hideg vízzel, elektromos habverővel, kemény habbá verjük. Apránként hozzáadunk 8 dkg cukrot és a vaníliás cukrot. Kíméletesen hozzákeverjük a tojássárgákat, majd apránként a lisztkeveréket. A masszát a formába öntjük, és 30 percig sütjük. A formából rácsra fordítjuk a tortát, hagyjuk kihűlni, és két lapra vágjuk. Közben a túrókrémhez 6 zselatinlapot (vagy 1 tasakot) 5 percre beáztatunk 1 dl hideg vízbe. A túrót, a maradék 7 dkg cukrot és a likőrt jól kikeverjük. A zselatint kinyomkodjuk, egy lábasban, mérsékelt tűzön felolvasztjuk, és gyors mozdulatokkal a túrókrémhez adjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és a túrókrémbe keverjük. Hidegre tesszük, hogy kissé megkeményedjen. Az eperkrémhez a maradék 2 zselatinlapot (vagy a fél tasakot) beáztatjuk 5 percre hideg vízbe. 20 dkg epret megmossuk, megtisztítjuk. 15 dkg-ot botmixerrel péppé zúzunk, 5 dkg-ot felaprózunk. A zselatint kinyomkodjuk, a fenti módon felolvasztjuk, az eperpépből 1-2 evőkanállal a zselatinhoz adunk, simára keverjük, majd az egészet az eperpüréhez adjuk. Beletesszük az eperdarabkákat és 3 evőkanál túrókrémet, ezt is hidegre tesszük. A tortaformát elmossuk, eltöröljük, az aljára fektetjük az egyik tortalapot, megkenjük a túrókrém felével, majd az eperkrém és a maradék túrókrém következik. A tetejére illesztjük a második tortalapot, fóliával betakarjuk, és legalább 3 órára behűtjük.
Tálalás előtt egy kisebb alufólialapot vékonyan megkenünk olajjal. A maradék 15 dkg epret megmossuk, szárazra töröljük. A csokoládét egy meleg vízbe állított edénybe tördeljük, felolvasztjuk. 6 szép eperszemet zöldjével együtt, hosszában kettévágunk, félig megmártjuk a csokoládéban, a fóliára tesszük, hagyjuk megszáradni. A maradék epret felszeleteljük. Lehúzzuk a gyűrűt a tortáról, tálra emeljük. Tetejét megszórjuk a porcukorral, a szeletek helyére, a torta szegélyére fektetjük a csokoládéba mártott fél eperszemeket, a tál peremét pedig az eperszeletekkel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.