Elkészítés: A narancs lepucolt héját vízbe áztatjuk három napra, a vizet legalább naponta egy-két alkalommal lecseréljük. A harmadik napon a narancshéjat apró kockákra vagy csíkokra vágjuk (nem baj, ha rajta marad a fehér rész), és feltesszük vízben forrni. Ezt az első főzővizet is leöntjük róla.
Ezután a narancshéjra annyi kristálycukrot öntünk, hogy ellepje, majd vizet is annyit adunk hozzá, hogy a cukor fel tudjon olvadni benne. Addig főzzük, amíg a szirup elfő (ez legalább háromnegyed óra), majd ha kész, egy fémtálcán elterítjük. Ha akarjuk, vagy ha véletlenül nem főtt el eléggé a szirup, hempergessük meg kristálycukorban. Az sem baj, ha kicsit karamelles lett a narancshéj, csak ne égessük meg. Citrom- és mandarinhéjból is készíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.