Elkészítés: A csirkemellet ujjnyinál valamivel vastagabb szeletekre vágjuk, kicsit lemossuk, majd félretesszük. Felforrósítunk bő 4-5 evőkanál mogyoróolajat a wokban vagy a serpenyőben, ha már elég forró, beletesszük az apróra vágott mogyóróhagymát, fokhagymát és a gyömbért. Vigyázzunk, nehogy megégjen a fokhagyma, végig gyorsan, sűrűn kell kevergetni, dobálni. 1-2 perc pirítás után beletesszük a citromfüvet, az egész fahéjat, az egész chilit és a curry-t. Kicsit ezekkel is átforgatjuk, szintén 2-3 percig, amíg megérezzük az chili és curry erőteljes illatát. Ha nagyon besűrítenék az olajat a fűszerek, akkor locsoljuk meg minimális vízzel. Mikor egy kissé megpirult a curry (itt is nagyon ügyesen dolgozzunk, mert a megégett curry borzasztó keserű lesz) és a chilli, hozzáadjuk a csirkemellet, és együtt gyorsan forgatva, erős lángon kb 7-9 percig pirítjuk. Akkor jön hozzá a szójaszósz, mikor a csirke kifehéredik, tehát 2 -3 perc után. Ezután hozzáöntjük a kókusztejet és a cukrot (nagyon jól kiemeli a kókusz és a fűszerek ízét, semmiképp ne hagyjuk ki), visszavesszük a lángot annyira, hogy épp csak gyöngyözzön. Ekkor adjunk hozzá aprított petrezselymet vagy koriandert. Kb. 20-30 perc alatt besűrűsödik a szósz, ilyenkor lehet hozzáadni a szezámolajat (óvatosan, mert nagyon intenzív!), sót, borsot ízlés szerint. 1 percig még dobáljuk egy kicsit, hogy a szezámolaj íze eljusson mindenhova. Pergős, őrölt kurkumával ízesített jázminrizst ajánlok hozzá köretnek, de kevés szezámolajban átforgatott sült tésztával is kitűnő.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.