Elkészítés: A kekszet ledaráljuk, és a színezéken és tortadarán kívül a hozzávalókat összedolgozzuk. Az állaga legyen jól formálható, se nem száraz, se nem nedves.
Az összegyúrt tésztát osszuk ketté, s az egyik felét piros színezékkel, a másikat zölddel elegyítsük össze. A pirossal színezett részbe keverjük bele a tortadarát. A dara mennyisége ízlés szerinti, de ügyeljünk arra, hogy eloszlásában a dinnye magjának látványát keltse.
Ezután a piros gyúrt tésztából 5-6 gombócot formáljunk. A zöld anyagot pedig nyújtsuk ki kb. 4-5 mm vastagra, és szintén 5-6 lapot szeljünk belőle, majd a piros gombócokat borítsuk be vele úgy, hogy nagyjából egyenletesen fedje. Kb. teniszlabda nagyságú golyók formálhatók ebből a mennyiségből. Ezek után felezéssel osszuk el (4-8 db), vagyis vagdossuk szeletekre a golyókat úgy, hogy a képen látható dinnyeszeleteket kapjuk.
Nagyon szép látványt nyújt a terített asztalon, a gyerekek pedig örömmel fogyasztják a kis érdekes dinnyécske szeleteket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.