Elkészítés: 1. A tésztához a vajat szelíd tűzön felolvasztjuk, lehúzzuk a tűzről és langyosra hűtjük. A lisztet összeszitáljuk a porcukorral, a mézeskalácsfűszerrel és a fahéjjal. A szalalkálit feloldjuk a langyos tejben.
2. A vaj-méz elegybe egyenként elkeverjük a tojásokat, majd a szalalkális tejet, és több részletben a liszthez adjuk, fakanállal vagy kézi robotgéppel jól kidolgozzuk. A keverőtálban hagyjuk, fóliával letakarjuk, 1 órán át a hűtőben pihentetjük.
3. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Lisztezett munkalapon átgyúrjuk a tésztát, 2 cipóra osztjuk, kisodorjuk, és kivajazott tepsi hátán egyenként megsütjük. A lapokat sütés előtt villával megszurkáljuk.
Világosra sütjük.
4. A diókrémhez a pudingport a tejjel és a cukrokkal felfőzzük, majd a darált diót belekeverjük és kihűtjük. A vajat kihabosítjuk, a kihűlt főzött krémmel, a narancshéjjal és a rummal jól összedolgozzuk.
5. Az alsó lapot megkenjük a krém felével, kirakjuk átlósan a cukros-rumos tejjel meglocsolt babapiskótával. A maradék krémet a babapiskótákra kenjük, a másik lappal befedjük.
A tetejére a mázhoz 10 dkg színes cukros fehér csokoládét 2 evőkanál olajjal vízgőz felett felolvasztottam, ezzel vontam be a süteményt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.