Elkészítés: A darált kekszet és darált diót keverjük össze a kakaóval, az őrölt fahéjjal, a mazsolával és az apróra vágott aszalt sárgabarackkal.
A tejet és a margarint melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, keverjük el benne a porcukrot és a vaníliás cukrot, öntsük a kekszes-diós keverékhez, alaposan keverjük össze, majd osszuk 5 egyenlő részre.
Helyezzünk tepsibe egy ostyalapot, kenjünk el rajta egyenletesen egy adag tölteléket. Helyezzük rá a következő ostyalapot, és szintén kenjük meg töltelékkel. Ezt addig ismételjük, míg el nem fogy a töltelék, majd helyezzük rá az utolsó ostyalapot. Tegyünk sütőpapírt a tetejére, helyezzünk rá nehezéket, hogy a töltelék egyenletesen lenyomódjon (én egy kristálycukros zacskókkal megtöltött másik tepsit tettem rá, hogy jól lenyomja).
Hagyjuk rajta a nehezéket pár órán át, mielőtt felszeletelnénk, hogy a lapok kellően megpuhuljanak, és az ízek jól összeérjenek.
Amikor az ostyalap már megpuhult, és az ízek jól összeértek, ízlés szerint szeleteljük fel a süteményt, és úgy kínáljuk. Ízlés szerint más aszalt gyümölcsöt is keverhetünk a töltelékbe.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.