Elkészítése:A csirkemelleket megmossuk, jól lecsöpögtetjük, enyhén sózzuk, majd a kevés citromlével ízesített joghurtba tesszük, és így pácoljuk fél-, egy napon át.
A darált diót összekeverjük a felaprított (összenyomott) fokhagymával, kevés sóval, majd, miközben folyamatosan kevergetjük, annyi olívaolajat öntünk hozzá, hogy könnyen keverhető, de ne túl folyós legyen.
A csirkemelleket felforrósított olívaolajban (de lehet egyszerű napraforgóolajban is) szép aranyszínűre sütjük, majd, míg a hús a serpenyőben van, a tetejére halmozzuk a diós masszát (itt nagyon fontos, hogy ne legyen túl lágy a diós „töltelék”).
Pár percig még sütjük a hússzeleteket, majd óvatosan kivesszük őket a serpenyőből.
Burgonyapürével, befőttel tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.