Elkészítés: A galuskához a kétfajta lisztet összedolgozzuk a túróval, a tojásokkal, sóval, borssal és a finomra vágott friss kaporral. A masszából gombócokat formázunk, és bő, sós, olajos, forrásban lévő vízbe tesszük. 15 perc alatt kifőzzük a galuskákat.
A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk szójaszósszal, chilimártással és konyakkal. Néhány percig ebben a páclében hagyjuk állni.
Egy serpenyőben pár csepp olajon megpirítjuk a finomra vágott lilahagymát. Sózzuk, majd rátesszük a pácolt csirkedarabokat, és fehéredésig pirítjuk.
A kaliforniai paprikákat felcsíkozzuk, és a piruló húshoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, és zellerzölddel fűszerezzük.
Mikor minden lé elpárolgott a ragu alól, felöntjük a páclével, és hozzáadjuk a durvára morzsolt dióbelet, a zúzott fokhagymát, a reszelt gyömbért, valamint a finomra vágott petrezselymet. Alaposan átkeverjük. A túrógaluskával tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.