Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Édes diós stangli recept
recept
Mester

Édes diós stangli

90 perc
0 adag
Költséges
5
2012. 12. 30.

Elkészítés

Elkészítés: A 40 dkg diót ledaráljuk, 10 dkg-ot pedig késsel apróra vágunk, majd hozzákeverjük a darált dióhoz.

A 4 tojásfehérjét 36 dkg cukorral gőz felett felverjük kemény habbá.
A habhoz apránként adagolva keverjük a diót, míg egybe áll az alapanyag. Ezt 3 részre osztjuk.

A deszkára zsemlemorzsát szórunk, és azon kiformázzuk az anyagot. Kb. 40 cm hosszú, jó fél cm vastagságú, kb. 10 cm szélességű téglalapot formázunk, ebből vágunk 1 cm széles rudakat. Ezeket tepsire tesszük, és takaréklángon megszárítjuk.

Ha mindhárom rúdból elkészültek a szeletek és megszárítottuk, ekészíthetjük a habot a tetejére 3 tojásfehérjéből és 27 dkg cukorból, amit szintén gőz felett verünk fel jó keményre pár csepp citromlével. A habot zsákba vagy tortadíszítőbe tesszük, és a rudak tetejét díszítjük vele, majd a habbal is takaréklángon szárítjuk addig, amig a hab külseje kissé megkeményedik.

Megjegyzés
A szárításkor bármikor ki lehet nyitni a sütőt, de vigyázzunk, hogy ne égjenek meg a rudak. Gázsütőben kb. 10 perc egy tepsi. A habbal szárításkor figyeljünk, hogy a hab ne legyen sötét színű, szép fehér maradjon. Sokáig elálló sütemény. A tojássárgákat panírhoz vagy egyéb ételekhez használom fel. A receptet és a fotót Sznevida küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Hercegnőburgonya házilag
Recept
Egyszerű

Hercegnőburgonya házilag

45 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Ehető adventi naptár vajas kekszből
Recept
Egyszerű

Ehető adventi naptár vajas kekszből

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Póréhagyma-krémleves
Recept
Egyszerű

Póréhagyma-krémleves

50 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Tormás-almás húsgombócleves
Recept
Egyszerű

Tormás-almás húsgombócleves

80 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Hollandi mártás
Recept
Egyszerű

Hollandi mártás

25 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Narancsos tojáslikőr
Recept
Egyszerű

Narancsos tojáslikőr

20 perc
|
10 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Pihe-puha kakaós csiga
Recept
Rafinált

Pihe-puha kakaós csiga

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Lassan sült mézes-mustáros pulykamell
Recept
Egyszerű

Lassan sült mézes-mustáros pulykamell

110 perc
|
4 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Hercegnőburgonya házilag recept
Recept
Egyszerű

Hercegnőburgonya házilag

45 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Ehető adventi naptár vajas kekszből recept
Recept
Egyszerű

Ehető adventi naptár vajas kekszből

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Póréhagyma-krémleves recept
Recept
Egyszerű

Póréhagyma-krémleves

50 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Tormás-almás húsgombócleves  recept
Recept
Egyszerű

Tormás-almás húsgombócleves

80 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Hollandi mártás recept
Recept
Egyszerű

Hollandi mártás

25 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Narancsos tojáslikőr recept
Recept
Egyszerű

Narancsos tojáslikőr

20 perc
|
10 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Pihe-puha kakaós csiga recept
Recept
Rafinált

Pihe-puha kakaós csiga

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Lassan sült mézes-mustáros pulykamell recept
Recept
Egyszerű

Lassan sült mézes-mustáros pulykamell

110 perc
|
4 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Cantuccini recept
Recept
Egyszerű

Cantuccini

80 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Pihe-puha mézeskalács szelet recept
Recept
Egyszerű

Pihe-puha mézeskalács szelet

60 perc
|
12 adag
|
Olcsó
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Klasszikus húsos lasagne (al forno) recept
Recept
Mester

Klasszikus húsos lasagne (al forno)

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.