Elkészítés: A 40 dkg diót ledaráljuk, 10 dkg-ot pedig késsel apróra vágunk, majd hozzákeverjük a darált dióhoz.
A 4 tojásfehérjét 36 dkg cukorral gőz felett felverjük kemény habbá.
A habhoz apránként adagolva keverjük a diót, míg egybe áll az alapanyag. Ezt 3 részre osztjuk.
A deszkára zsemlemorzsát szórunk, és azon kiformázzuk az anyagot. Kb. 40 cm hosszú, jó fél cm vastagságú, kb. 10 cm szélességű téglalapot formázunk, ebből vágunk 1 cm széles rudakat. Ezeket tepsire tesszük, és takaréklángon megszárítjuk.
Ha mindhárom rúdból elkészültek a szeletek és megszárítottuk, ekészíthetjük a habot a tetejére 3 tojásfehérjéből és 27 dkg cukorból, amit szintén gőz felett verünk fel jó keményre pár csepp citromlével. A habot zsákba vagy tortadíszítőbe tesszük, és a rudak tetejét díszítjük vele, majd a habbal is takaréklángon szárítjuk addig, amig a hab külseje kissé megkeményedik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.