Előkészítés: A mogyorót összedolgozzuk a liszttel, a vajjal, a cukorral, a gyömbérrel, a tojássárgákkal, a citromhéjjal és egy csipet sóval. Cipót formázunk belőle, fóliába csomagoljuk, és egy órára betesszük a hűtőbe.
Elkészítés: A következő változatokból, kedvünk szerint.
Narancsmázas tallér
Plusz hozzávalók:
15 dkg átszitált porcukor
2 evőkanál narancslé
1 evőkanál narancslikőr
25-30 szem mogyoró
Elkészítés: A tésztát lisztezett deszkán kb. 5 mm vastagságúra kinyújtjuk, és köröket vagy más formákat szaggatunk ki belőle. Sütőpapírral kibélelt tepsire rakosgatjuk, és 180 fokon (gázsütő 2. fokozat) kb. 15 percig sütjük. Elkeverjük a porcukrot a narancslével és a narancslikőrrel. Ecsettel a formákra kenjük, minden formára három-négy fél mogyorót nyomunk, hagyjuk megszáradni.
Cukrozott gyümölcsös tallér
Plusz hozzávalók:
15 dkg átszitált porcukor
1 evőkanál forróvíz
1 evőkanál rum
20 dkg cukrozott gyümölcs
25-30 szem mogyoró
Elkészítés: A leírtak szerint kinyújtjuk a tésztát, kiszaggatjuk, és megsütjük. Elkeverünk 15 dkg átszitált porcukrot 1 evőkanál forró vízzel, és 1 evőkanál rummal. A formák közepére cseppentünk egy keveset, rányomunk egy-egy darabka cukrozott gyümölcsöt és egy fél mogyorót.
Rumos tallér
Plusz hozzávalók:
1/2 kg mogyoró
10 dkg porcukor
2 evőkanál rum
Elkészítése: A tésztából nagyobb diónyi golyókat formázunk, és mindegyikbe (az oldalukba is) mogyorószemeket nyomunk. A sütőben 180 fokon (gázsütő 2. fokozat) kb. 15-18 percig sütjük, teljesen kihűtjük. Összekeverjük a porcukrot a rummal, és a golyókra csorgatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.