Elkészítés: Úgy kezdem, hogy megkérem a kedvesemet, hogy pucoljon pár szem krumplit. Én kettőnkre 4-5 nagyobbacskát szoktam számolni, de a kedvesem nagyon jó étvágyú:) Megígérem, hogy többet nem emlegetem, bár nehéz lesz.
No, komolykodjunk: a megtisztított krumplit kis kockákra vágom, és turmixolom. Ezután egy tálban összekeverem annyi liszttel, tojással és sóval, hogy nokedlitészta sűrűséget kapjak. Vizet nem teszek hozzá, ereszt eleget a krumpli. Vizet forralok, és közben a füstölt szalonnát felkockázom, aztán egy percre beteszem a mikróba. Ha kisült a zsírja, öntök egy keveset egy tepsi aljára. Ha a víz felforrt, indulhat a szaggatás. A megfőtt galuskákat helyből a tepsibe merem egy szűrővel, és rétegenként túrót teszek rá - vegyesen tehén- és juhtúrót. A tetejére szórom a füstölt sajtot, és bedugom egy előmelegített sütőbe. Addig sütöm, amíg a teteje meg nem pirul.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.