Elkészítés: A megmosott epret lecsepegtetjük, kicsumázzuk. 20 szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit egy jókora tálban villával pépesre-darabosra törjük, majd meghintjük porcukorral, vaníliás cukorral, citromlével, valamint a likőrrel.
A zselatint 1,5 dl vízbe beáztatjuk. Egy 18-20 cm átmérőjű, kb. 1,8 liter űrtartalmú, gömbölyded tálat kibélelünk fóliával úgy, hogy a tál szélén túllógjon.
5 dl tejszínt kemény habbá verünk. A zselatint felmelegítjük, és hozzáadunk 3 evőkanál eperpépet, majd állandóan keverve az egészet az eperpéphez adjuk. Kanalanként beletesszük a tejszínhabot, elkeverjük, majd a fóliával bélelt tálba öntjük. A tetejét befedjük a babapiskótával, a fóliát ráhajtjuk, és 5-6 órát hűtőben tartjuk.
A tortát lapos tálra borítjuk, levesszük róla a fóliát, majd keményre vert tejszínhabbal és eperszemekkel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.