Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztom. A fehérjét kemény habbá verem. Egy másik keverőtálban a tojások sárgáját a cukorral habosra keverem, hozzáadom a 2 evőkanál hideg vizet, továbbkeverem, óvatosan hozzászitálom a lisztet, majd a kakaóport. Hablapáttal beleforgatom a tojáshabot.
A sütőt 170 fokra előmelegítem, egy közepes méretű gáztepsit (28 X 28 cm) sütőpapírral bélelek.
Az előkészített tepsiben egyenletesen elosztom a tésztát, 10-12 perc alatt megsütöm. Akkor készült el, ha a teteje fényes és rugalmas, a tűpróba során nem marad tészta a beleszúrt eszközön.
Rácsra borítok egy ív sütőpapírt, egyetlen határozott mozdulattal ráborítom a tepsi tartalmát. Az így felülre került eredeti sütőpapírt óvatosan eltávolítom, a tésztát az alul található sütőpapír segítségével feltekerem, tiszta konyharuhába csomagolom, hűlni hagyom.
A töltelékhez az epret 3 dkg porcukorral és a narancslikőrrel botmixerrel pürésítem. A hideg tejszínt habbá verem. A szobahőmérsékletű mascarponét a porcukorral habosra keverem, óvatosan beleforgatom a tejszínhabot, majd az eperpüré 2/3-át. Hűtőszekrényben kb. 10-15 percig hűtöm.
A már kihűlt roládot óvatosan kiterítem, megkenem a krém felével, visszatekerem, tálra helyezem. A félretett krém nagy részével bevonom. Egy kevés krémet habzsákba töltök, különböző formákkal díszítem a roládot, végül az eperpürével meglocsolom. Legalább 1 ½ - 2 órára hűtőszekrénybe helyezem. Az eper pektintartalma igen magas, így hűtés során a püré megszilárdul.
1– 1 1/2 cm vastag szeletekben tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.